iPhone 15 Pro Max bi mogao postići 10 do 20% bolju prodaju nego iPhone 14 Pro Max, zahvaljujući periskop kameri

iPhone 15 Pro Max bi, prema mnogim glasinama, trebao donijeti periskop kameru. Međutim, kad je Apple u pitanju, nijedna glasina nije toliko relevantna kako kad ju amenuje Ming-Chi Kuo, najveće ime u svijetu cinkera Appleovih lanaca dobave.

U svom najnovijem obraćanju javnosti, Kuo kaže da će iPhone 15 Pro Max postići 10 do 20% bolju prodaju od svog prethodnika, budući da će u Apple svijet napokon donijeti periskop kameru, koju najbolji Android uređaji posjeduju već godinama.

S obzirom da će, prema svim do sada procurjelim informacijama, iPhone 15 Pro Max jedini u najnovijoj generaciji iPhonea koristiti ovu tehnologiju, mogao bi zaista nadmašiti svog prethodnika.

Povezano: iPhone 14 Pro Max je najprodavaniji mobitel u prvoj polovici 2023.

Naime, ovaj model bi zahvaljujući periskopskom rasporedu leća u modulu kamere trebao postići 5x ili 6x optičko povećanje, što je više od 3x, koliko Apple trenutno nudi. S druge strane, to je opet osjetno manje od 10x, koliko u svojim top modelima nudi Samsung, i to već nekoliko godina. Istina treba vidjeti kako će Apple ovu značajku prilagoditi senzoru i algoritmu, što će na koncu dati posljednji sud o kvaliteti fotografije.

Povezano: Kupiti iPhone 14 sada ili čekati iPhone 15?

Kuo svoje tvrdnje potkrepljuje navodima o broju narudžbi periskopskih leća od tvrtke Largan, koja iste komponente isporučuje Huaweiju, pioniru kad je ovakav raspored leća u pitanju. Prema njegovim saznanjima, Apple je zakupio ogroman dio kapaciteta ove kompanije. Projekcije govore da bi Largan ove godine mogao isporučiti 15 do 20 milijuna takvih leća, a sljedeće čak 30 milijuna. 

Via