Microsoft napokon priznao da je Windows Phone mrtav

Nakon što smo u više navrata konstatirali da je Windows Phone klinički mrtav, i pritom često bili meta bacanja uroka od strane sljedbe, jučer se na Twitteru oglasio i Joe Belfiore glavom i bradom. Iako to nije izrekao, iz njegovog tvita se može zaključiti da je Windows Phone sada i službeno mrtav, pokoj mu duši.

Naime, Belfiore je napisao da će Microsoft nastaviti podržavati platformu u smislu ispravke bugova i puštanja sigurnosnih nadogradnji, ali da izrada novih funkcija i hardvera nije u fokusu. Prevedeno s PR jezika, Belfiore je službeno objavio da Windows Phone/Mobile operativni sustav više nije među živima i dao mu posljednju pomast.

Točku na i vijesti o smrti Windows Phonea donosi Belfioreovo priznanje da je počeo koristiti Android, isto kao nedavno Bill Gates. Fanboysi su nam često predbacivali da mrzimo Windows Phone, ali se na kraju ispostavilo da ga je najviše mrzio sam Microsoft.

Ovo sada baca novu sjenu na tračak nade koji je virio iz fantomskog Surface Phone uređaja, jer je očito da ga Microsoft ne razvija. No tko zna, ako taj uređaj jednom i dođe na dnevni red, možda bude radio na punim Windowsima.

 
      
 • Tomic@

  U svijetu nastaje ludnica, na desetke preostalih windows fanboysa utrčava u prodavaonice mobitela i nasumično kupuje android smartphone. Trg play se užarila, svih 47 bivših korisnika windowsa krvoločno traži microsoftove aplikacije i skida ih na mobitele!!
  Nije stvar u softveru nikad bio kažu, stvar je u aplikacijama!

 • Odgovarač

  Kada trebam nekoga nazvati, poslati mu SMS, surfati, nema nikakve razlike u odnosu na Android ili Iphone. Da, stvar je u aplikacijama. Da neke firme nisu kukavički podvile rep, Windows phone bi i dalje bio zastupljen u određenom postotku na tržištu.

 • Papundek

  Kralj je mrtav, živio kralj,

 • Tomic@

  Da, okrivimo sve te kukavičke firme!! Da imaju balls, Windows bi sada bio neprikosnoven!
  Njihov kukavičluk je kriv! Nema to veze s softverom, ne ne!

 • Denis Frcko

  WP,kakva je to muka bila sa bazičnim funkcijama smartphonea. PUSH notifikacije i multitasking,Whatsapp morao imat uključen music player da bi dobivao poruke u stvarnom vremenu. Govorim o sedmici naravno. Osmicu i dalje nisam imao potrebe niti volja isprobavati…

 • Prva firma koja je svoje aplikacije preselila na Android i iOS, te ih napravila boljima nego na Windowsima je Microsoft. Tvrtke idu gdje je zarada.

 • Tomic@

  Ne idu za zaradom, nego su obične kukavice! xD

 • Chopavi slim

  Ja sam imao i još imam i 7.5(lumia 610) i 8.1(lumia435 i 530) i 10(lumia 930) ali muka je bila sa aplikacijama, prvo nisu bile dorađene za sve update, jako brzo su izbacivale iz rada pa sam piz.., ali sa 10 su napokon malo bolje sve posložili i najvažnije nije nigdje bilo bugova bar u tih 10tak aplikacija koje sam ja koristio ali muka živa sa Windows phone/mobile, mada mi je bio draži od IOS-a jer je bio dosta jednostavan, ali kad su se malo posložili onda su već developeri prešli na druge platforme i
  Tako su aplikacije jedna po jedna nestajale, osim onih najpoznatijih, a i oni će nestati sada kao što se desilo sa Symbianom.

 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.  [ U redu ]