Android

Ne veselite se prerano! Samsung Galaxy S24 će vjerojatno zadržati iste brzine punjenja

Kako stvari stoje, a ne stoje baš najbolje, Samsung Galaxy S24 neće podržavati brže punjenje od onog koje smo dosad imali, dakle 25W, odnosno 45W. A i o ovih 45W bi se dalo raspravljati, jer smo vidjeli da baš i nije puno brže od 25W.

Naime, najnovije curenje informacija iz kineske CCC agencije, odnosno pandana američkom FCC-u, sugerira da brzine punjenja Samsungove sljedeće perjanice ipak neće podržavati 65W punjače, kako se nedavno špekuliralo. Pokazuju to dokumenti koji su se pojavili online, a takvi se u pravilu na koncu pokažu autentičnima.

Povezano: Koliko brzo punjenje vam je potrebno i kako ga ispravno koristiti?

Ovo će mnogima biti prst u oko, imajući u vidu kolike brzine punjenja nude drugi proizvođači Android telefona, no cijelu stvar možemo objasniti potrebom da se parira Appleu, koji se ni u najnovijoj iPhone 15 seriji nije potrudio ponuditi ozbiljne brzine punjenja. No dobro, s obzirom da je kompaniji iz Cupertina trebalo 10 godina da usvoji USB-C standard, povećanje brzine punjenja iPhonea možemo očekivati tamo negdje 2030.

Povezano: Kako smanjiti potrošnju baterije mobitela?

S druge strane, ovakva poslovna politika je u neku ruku čak i razumljiva. Znamo već za formulu - što brže punjenje to kraći životni vijek baterije, tako da se ovakva odluka Samsunga i Applea može promatrati i u pozitivnom kontekstu. Međutim, to ne znači da nam na volju nisu trebali ostaviti izbor. Brzo punjenje ne moram koristiti doslovno svaki put. Takav punjač ću osobno upotrijebiti u trenucima  kad mi je mobitel prazan, a žuri mi se na npr. svadbu ili sprovod. Tko mi, uostalom, brani da svoje uređaje po noći punim sporijim punjačem?

Via