Note 10+ će navodno podržavati 45W brzo punjenje, ali brzi punjač ćete morati kupiti odvojeno

Nedavno se pojavila veća količina proturječnih informacija o brzini punjenja nadolazećeg Samsunga Galaxy Note 10, odnosno Note 10+. Jedni izvori su tvrdili da će uređaj podržavati 45W brzo punjenje, što bi predstavljalo odmak od trenutnih 18W na Noteu 9, da bio drugi tu glasinu ubrzo opovrgli, pružajući dokaze o tome kako će desetka ipak stići s 18W punjačem.

Sad se ispostavlja da su i jedni i drugi bili u pravu, jer prema najnovijim informacijama ispada da će uređaj u osnovi podržavati 45W tehnologiju brzog punjenja, ali će se u prodajnom pakiranju isporučivati stari 18W punjač. Novi, jači punjač, Samsung će navodno prodavati odvojeno, i to po cijeni od 50 eura, što je pomalo nalik Appleovoj politici.

Naravno, izravna usporedba s Appleom je neumjesna, jer s iPhoneom kojeg inače cijeni preko 10.000 kuna, Apple isporučuje sramotno slabi 5W punjač, dok jači, tj.30-watni, odvojeno prodaje za 49 dolara.

Kako će se ova priča na kraju završiti, teško je predvidjeti. Politika opremanja prodajnog pakiranja može ovisiti i o regiji, ali je svakako pozitivno to što će Samsung napokon uhvatiti korak s konkurencijom i ponuditi tehnologiju brzog punjenja koja odgovara današnjim standardima, a znamo koliko su oni u međuvremenu porasli.

Tako bi Samsung Galaxy Note 10+ svoju 4000 mAh (ili jaču) bateriju 45W punjačem mogao napuniti za otprilike sat vremena, što će biti skoro dvostruko brže od aktualnih modela, pa makar uz doplatu. S druge strane, proizvođači poput Huaweija i OnePlusa svoje 30W, odnosno 40W brze punjače isporučuju u prodajnom pakiranju, pa bi smo istu politiku rado vidjeli i od Samsunga.

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT