Note 10+ će navodno podržavati 45W brzo punjenje, ali brzi punjač ćete morati kupiti odvojeno

Nedavno se pojavila veća količina proturječnih informacija o brzini punjenja nadolazećeg Samsunga Galaxy Note 10, odnosno Note 10+. Jedni izvori su tvrdili da će uređaj podržavati 45W brzo punjenje, što bi predstavljalo odmak od trenutnih 18W na Noteu 9, da bio drugi tu glasinu ubrzo opovrgli, pružajući dokaze o tome kako će desetka ipak stići s 18W punjačem.

Sad se ispostavlja da su i jedni i drugi bili u pravu, jer prema najnovijim informacijama ispada da će uređaj u osnovi podržavati 45W tehnologiju brzog punjenja, ali će se u prodajnom pakiranju isporučivati stari 18W punjač. Novi, jači punjač, Samsung će navodno prodavati odvojeno, i to po cijeni od 50 eura, što je pomalo nalik Appleovoj politici.

Naravno, izravna usporedba s Appleom je neumjesna, jer s iPhoneom kojeg inače cijeni preko 10.000 kuna, Apple isporučuje sramotno slabi 5W punjač, dok jači, tj.30-watni, odvojeno prodaje za 49 dolara.

Kako će se ova priča na kraju završiti, teško je predvidjeti. Politika opremanja prodajnog pakiranja može ovisiti i o regiji, ali je svakako pozitivno to što će Samsung napokon uhvatiti korak s konkurencijom i ponuditi tehnologiju brzog punjenja koja odgovara današnjim standardima, a znamo koliko su oni u međuvremenu porasli.

Tako bi Samsung Galaxy Note 10+ svoju 4000 mAh (ili jaču) bateriju 45W punjačem mogao napuniti za otprilike sat vremena, što će biti skoro dvostruko brže od aktualnih modela, pa makar uz doplatu. S druge strane, proizvođači poput Huaweija i OnePlusa svoje 30W, odnosno 40W brze punjače isporučuju u prodajnom pakiranju, pa bi smo istu politiku rado vidjeli i od Samsunga.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]