Novi Samsungov Exynos 9820 mogao bi zasjeniti konkurenciju

Ako je vjerovati najnovijim informacijama kojima raspolažu inače pouzdani izvori kad su u pitanju Samsungovi procesori, sljedeći Exynos, vjerojatno oznake 9820, mogao bi biti donijeti veću razliku u odnosu na odgovarajući Snapdragon iz Qualcomma.

Poznato je da će nova generacija mobilnih procesora, uključujući i Huaweijev Kirin, raditi na 7 nanometara, što će kod svih podignuti performanse i smanjiti potrošnju, to treba vidjeti kako će koja strana novu tehnologiju implementirati.

Koje će brojčane oznake nositi za sada nije poznato, no neki izvori prenose da će Snapdragon sadržavati nove Cortex-A76 jezgre. Nasuprot njemu, Samsung bi u svoj Exynos trebao ugraditi novu generaciju Mongoose jezgri (M4), koje bi u startu navodno trebale ostvarivati osjetno veće performanse, navodi se u izvještaju. Izvor dodaje da će i takt ovih jezgri biti viši od onog u Cortex-A76 jezgrama, i to možda čak do 3,34 GHz.

Naravno, sve ovo treba uzeti s dobrom dozom rezerve, jer konačne informacije nećemo imati prije početka sljedeće godine, za kada je planirano lansiranje procesora i kad na scenu stupa jubilarni Samsung Galaxy S10.

Sammobile

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije

Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]