OnePlus 9 i OnePlus 9 Pro u najnovijim renderima otkrivaju boje kućišta. Poznati i mnogi drugi detalji...OnePlus već neko vrijeme vidljivo sam pušta informacije o nadolazećoj OnePlus 9 seriji, a neki detalji usput i procure više nego što je vodstvo kompanije htjelo. Tako ova curenja zato dijelimo na kontrolirana i nekontrolirana.U koju kategoriju spada najnovije, nismo sigurni, no svakako je zanimljivo vidjeti u kojim će sve bojama biti dostupan novi OnePlus 9 i veći mu brat OnePlus 9 Pro. Iz priloženog, ali i iz dosadašnjih informacija, mogli smo vidjeti da se OnePlus razvodnio.

Donosi prilično neatraktivan dizajn, ali to ne znači nužno da će uređaji sami po sebi biti loši ili nedostojni cijene. Naravno, još treba pričekati i vidjeti kakve će biti ove godine, ali nakon što je zadnjim dvjema generacijama poprilično pretjerao, bio je prisiljen lansirati i cijeli sijaset jeftinijih modela, što mu do sada nije bila u duhu poslovne politike.

Odlazak Carla Peia, suosnivača kompanije, odnosno branda unutar BBK korporacije, vidljivo je utjecao na poslovnu politiku OnePlusa, no to ne znači nužno da će financijski rezultati na kraju biti loši, dapače, ali OnePlus više definitivno ne spada u „geekovsku“ kategoriju Android uređaja, već je očito namijenjen široj publici.

Bilo kako bilo, od nove generacije svakako očekujemo da bude pokretana najnovijim Snapdragonom 888, a već su procurile i informacije o kameri koja bi trebala donijeti osjetno napredniji senzor, i to Sonyjev IMX789 s 50 megapiksela. U ponudi bi se trebala naći i 3,3x telefoto kamera, što je u startu komparativna prednost pred npr. Xiaomijem koji optičko povećanje nudi u rijetkim modelima. Novost je udruživanje s kompanijom Hasselblad koja bi trebala pripomoći u razvijanju kamere.Od OnePlusa također očekujemo nastavak napretka na području brzog punjenja, a ako je suditi po glasinama, OnePlus 9 i One Plus 9 Pro će u prodajnom pakiranju ipak isporučiti punjače, što je svojevrsno bacanje rukavice u lice Appleu i Samsungu. Naravno, ovo sugerira da će biti predstavljena i najnovija tehnologija još bržeg punjenja, koju stari punjači ne mogu pratiti, odnosno ne mogu isporučiti snagu i voltažu potrebnu da se baterija napuni u roku u kojem je proizvođač zamislio.

Što se ostalih detalja tiče, OnePlus 9 Pro bi trebao donijeti 6,7-inčni Super AMOLED zaslon sa 120 Hz stopom osvježavanja, ali će navodno zadržati zakrivljene rubove, dok bi manji model (OnePlus 9) trebao doći s potpuno ravnim zaslonom.

Službeno predstavljanje nove OnePlus 9 serije najavljeno je za 23. ožujka.