OnePlus pametni sat neće vrtjeti Googleov Android Wear OS

OnePlusovi fanovi već neko vrijeme iščekuju pametni sat koji će ova kompanija uskoro lansirati, no njegovo službeno predstavljanje je odgođeno na nedefinirano vrijeme. Što je razlog odgađanju, teško je reći, no sada stižu i najnovije glasine o njegovom operativnom sustavu.

Isprva je OnePlusov pametni sat trebao biti pokretan Googleovim Android Wear OS-om, baš kao i ostali pametni satovi iz BBK grupacije (Oppo i Vivo). No, prema najnovijim informacijama koje kolaju bespućima interneta, to se neće dogoditi.

Za pretpostaviti je da će OnePlusov sat vrtjeti poseban OS, budući da Googleov Android Wear OS baš i nije doživio veći uspjeh. Samsung je sa svojim Tizen satovima daleko uspješniji (npr. Galaxy Watch 3), baš kao i Huawei s vlastitim operativnim sustavom, koji se opet razlikuje od Tizena i Androida, budući da na njega nije moguće instalirati dodatne aplikacije.

Moguće je da će OnePlus slijediti primjer Huaweija, te umjesto pametnog sata u klasičnom smislu, lansirati naprednu pametnu narukvicu. Naime, vidjeli smo da je Huawei Watch GT serijom satova postigao zavidan uspjeh, i to zahvaljujući činjenici što je korištenjem posebnog OS-a omogućio neusporedivo dulju autonomiju, uz istovremeno postizanje niže cijene. Najnoviji takav primjer je Huawei Watch GT2 Pro.

Iskreno se nadamo da će i OnePlus posegnuti za sličnim rješenjem, no s obzirom da se radi o glasinama, za pouzdanije detalje svakako ćemo trebati još malo pričekati.

 
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT