OnePlus se još jednom poslužio trikom. Kamera OnePlusa 7 Pro nema 3x, već 2,2x optičko povećanje

OnePlus 7 Pro, uređaj koji (barem cijenom) želi ući u visoko društvo, poslužio se marketinškim trikom kako bi svoju kameru prikazao boljom nego što zapravo jest. Slično kao što je prije dvije godine na OnePlusu 5 1,6x zoom reklamirao kao 2x, a ostatak nadoknadio cropanjem, OnePlus je sada slično je postupio s najnovijim top modelom OnePlus 7 Pro.

Naime, jedna od ključnih značajki kamere ovog modela je 3x optičko povećanje, koje to zapravo nije, već 2,2x, javlja Androidpolice. Istini za volju, kamera razliku od 2,2x do 3x ne nadoknađuje digitalnim povećanjem, što se na kraju može opisati kao „bez gubitka kvalitete“, no problem je u tome što za tu radnju ponovno koristi cropanje.

Konkretno, telefoto kamera zapravo sadrži 13 MP senzor, ali proizvodi 8 MP fotografije, što znači da ih realno smanjuje za 6 MP, ali postiže jednaku sliku. Digitalni zoom u tom slučaju nije korišten, ali je vidljivo da se ne radi ni o optičkom, kakav se reklamira.

U praksi se pokazalo da žarišna duljina na kraju iznosi 57, a ne 78 milimetara (35 mm ekvivalent)., kako bi to u 3x optičkom povećanju trebalo biti, a to je samo po sebi prilično velika razlika.

Koliko će ova OnePlusova spaćka utjecati na korisničko iskustvo, vidjet ćemo kad nam uređaj stigne na test. Tada ćemo njegov 3x zoom izravno usporediti s onim na Huaweiju Mate 20 Pro, koji koristi pravi 3x optički zoom. Ukoliko vas zanimaju detalji kako je Androidpolice došao do ovog saznanja, objašnjenje se nalazi ovdje.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT