Oppo potvrdio da brzo punjenje više degradira kapacitet baterije

Član BBK Electronics grupacije Oppo, koja pod svojom paletom još broji Vivo, OnePlus i Realme brandove, potvrdio da je brzo punjenje ugrađeno u Oppo uređaje više degradira kapaciteta baterija tijekom istog vremenskog perioda uspoređeno sa “sporim” punjenjem.

 

Točnije, Oppo je izjavio da 40W brzo punjenje kapaciteta baterije degradira na 70% u istom vremenom periodu u kojem bi punjenje izlaznom snagom od 15W degradiralo na 90%. Ova tvrdnja zapravo i nije sporna i proizvođači smartfona na razne načine pokušavaju usporiti tu degradaciju. Neki od njih su sporije punjenje baterije nakon napunjenih 50% ili serijsko spajanje više baterija unutar uređaja kako bi se svaka od njih punile nižom jačinom struje.

Ono što je zanimljivo jest da je jedan proizvođač to potvrdio i da je naveo konkrente brojke. Naravno, pitanje brzog punjenje je postizanje kompromisa između životnog vijeka baterija i jačine punjača, odnosno je li korisniku na duže staze ta razlika u kapacitetu bitna ili mu je bitnije da dvostruko, ili trostruko brže završi ciklus punjenja.

via

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT