Android

Pixel Fold 2: procurile prve fotografije

Sve više proizvođača se odlučuje na širenje asortimana preklopnim mobitelima sa savitljivim zaslonima. Tako smo već upoznali pete generacije Samsungovog Folda i Flipa, nekoliko različitih varijanti Honorovih V preklopnih modela, te tri Xiaomija koja su iz nekog razloga ostala rezervirana za kansko tržište.

Povezano: Samsung Galaxy Z Fold5 - Evolucija u tjeku [Recenzija]

Ni Google ne želi ostati izvan ove arene, iako mu svakako možemo prigovoriti slabu pokrivenost šireg tržišta službenom podrškom. Jedno od takvih je i naše, no njegove uređaje uvijek možete kupiti putem posrednih web trgovina širom EU.

Nakon prvog Pixel Folda, logično, stiže Pixel Fold 2, čije je navodne rane fotografije objavio Android Authority.

Povezano: Honor Magic Vs - Preklopna magija [Recenzija]

Prema njihovim saznanjima, dizajn novog preklopnjaka iz Googlea bi trebao biti izmijenjen u odnosu na prethodnika, što će biti vidljivo na modulu kamere, koji će na novom modelu biti veći. Ovo automatski sugerira i poboljšanja na području fotografije.

Druga novost tiče se vanjskog zaslona, koji će navodno biti uži, dok će onaj unutarnji dobiti skoro oblik kvadrata. Naime, Googleov  prvi Fold je sušta suprotnost Samsungovom, kod kojeg je situacija obrnuta, odnosno vanjski zaslon preuzak u odnosu na konkurenciju, a time i teži za korištenje u sklopljenom stanju.

Novi Pixel Fold 2 bi trebao dijeliti dizajnerske smjernice s budućim Pixelom 9, s tanjim i zaobljenim rubovi kućišta, navodi isti izvor.

Povezano: Honor Magic V2 službeno: najtanji preklopni smartfon na tržištu

Ostali detalji za sada nisu poznati, kao ni vremenski okvir službenog predstavljanja. Ipak, s obzirom da je prvi Pixel Fold predstavljen u svibnju, za očekivati je da će dvojka uslijediti otprilike u istom razdoblju ove godine.

Advertisement