Popravak Samsunga Galaxy S9 Plus jednako kompliciran i skup kao u slučaju prethodnika

iFixit, popularni rastavljač i sastavljač svega i svačega, u najnovijoj epizodi rastavio je Samsung Galaxy S9 Plus, kako bi utvrdio koliko je lagan, odnosno težak za popravljanje. S obzirom na kompleksnost sklopljenih dijelova, Galaxy S9 Plus se generalno ne razlikuje od svog prethodnika.

To znači da će eventualni popravak ovog mobitela serviserima zadavati glavobolje, a ni cijena takvih popravaka neće biti mala. iFixit navodi da se u sklapanju ovog uređaja koristilo podosta ljepila, kako bi se postigao traženi stupanj vodootpornosti.

Uređaj inače sadrži velik broj modularnih komponenti koje su lako zamjenjive, no problematična može biti izmjena baterije. Najveći problem predstavljaju zaslon i stražnja staklena površina koji se vrlo lako mogu polomiti. Naime, izmjena zaslona zahtijeva prethodno otklanjanje stražnjeg stakla i praktički rastavljanje cijelog uređaja, što je prilično nezgodno s obzirom na korišteno snažno ljepilo.

Kao i uvijek, iFixit donosi kompletan tutorijal za rastavljanje uređaja, no savjetojemo da to ne isprobavate kod kuće.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]