Procurile skice: 6,5-inčni iPhone dolazi s trostrukom kamerom

Sve je više glasina i špekulacija oko sljedeće generacije iPhonea. Stižu s različitih strana, kako od insdajdera iz samog Applea, tako i od dobavljača komponenti, koji inače slove kao prilično pouzdan izvor i na kraju se ispostavi da su u većini slučajeva bili u pravu.

Danas nam stižu nove skice, koje potvrđuju dosadašnje teze o postojanju čak tri modela iPhonea koje će Apple lansirati u rujnu. Najzanimljiviji od njih svakako je tzv. Plus model, koji još nema službeno ime, a iz više izvora je potvrđeno da će imati 6,5-ični AMOLED zaslon i da će stati u kućište veličine 5,5-inčnih iPhonea Plus prijašnjih generacija.

Najzanimljiviji detalj koji se na ovoj skici pojavljuje je trostruka kamera, što je također jedan vid potvrde dosadašnjih špekulacija dobavljača komponenti. Po uzoru na Huawei P20 Pro, ovaj iPhone bi trebao imati dvije klasične i jednu telefoto, dakle uskokutnu leću, no za razliku od Huaweija, trebao bi proizvoditi i 3D fotografije.

Sada se možemo prisjetiti da su 3D mogućnosti na mobitelima postojale prije jedno sedam, osam godina, no trend nije zaživio, a isti horoskop je zakačio i 3D televizore. Tko zna, možda Apple na neki način ponovo uspije popularizirati 3D fotografiju, kao što je prije, uostalom, „ponovno izumio“ mobitel., što je, htjeli mi to priznati ili ne, promijenilo tijek povijesti industrije.

Ovaj iPhone bi trebao biti pokretan novim Appleovim 7nm procesorom, a kao što vidimo iz skice, neće izostati ni zub na vrhu zaslona.

Manji, 6,1-inčni iPhone, bi trebao imati samo jednu kameru, IPS zaslon i trebao bi biti osjetno jeftiniji. Izravni nasljednik iPhonea X trebao zadržati 5,8-inčnu dijagonalu zaslona, no detalja o njemu je još uvijek malo i pitanje je hoće li biti skup kao prethodnik.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije

Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]