Kod 29 proizvođača Androida pronađeno 149 predinstaliranih aplikacija sa sigurnosnim propustima

Prema istraživanju koje je izradio Kryptowire, čak 149 predinstaliranih aplikacija na Android uređajima dolazi s nekim od sigurnosnih propusta, a na popisu se našlo 29 proizvođača među kojima su i zvučnija imena, poput Samsunga, Xiaomija, Sonyja i Asusa.

Samsung je u izjavi za Wired osporio ovu tvrdnju, navodeći da su navodni propusti već istraženi te da je utvrđeno kako su odgovarajući sigurnosni faktori već na svom mjestu.

U istraživanju inače se navodi da je najveći problem u tome što se radi o predinstaliranim aplikacijama, dakle onim koje proizvođači isporučuju s uređajem prilikom puštanja u prodaju. Neke od njih, navodi Kryptowire, u stanju su neovlašteno mijenjati postavke uređaja, bežičnih mreža i snimati glas.

Google je prošle godine pokrenuo BTS (Build Test Suite), sustav koji namijenjen prepoznavanju upravo ovakvih aplikacija, no čini se da i pored njega dosta ovakvih nepodopština prođe neopaženo.

 
      
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]