Kod 29 proizvođača Androida pronađeno 149 predinstaliranih aplikacija sa sigurnosnim propustima

Prema istraživanju koje je izradio Kryptowire, čak 149 predinstaliranih aplikacija na Android uređajima dolazi s nekim od sigurnosnih propusta, a na popisu se našlo 29 proizvođača među kojima su i zvučnija imena, poput Samsunga, Xiaomija, Sonyja i Asusa.

Samsung je u izjavi za Wired osporio ovu tvrdnju, navodeći da su navodni propusti već istraženi te da je utvrđeno kako su odgovarajući sigurnosni faktori već na svom mjestu.

U istraživanju inače se navodi da je najveći problem u tome što se radi o predinstaliranim aplikacijama, dakle onim koje proizvođači isporučuju s uređajem prilikom puštanja u prodaju. Neke od njih, navodi Kryptowire, u stanju su neovlašteno mijenjati postavke uređaja, bežičnih mreža i snimati glas.

Google je prošle godine pokrenuo BTS (Build Test Suite), sustav koji namijenjen prepoznavanju upravo ovakvih aplikacija, no čini se da i pored njega dosta ovakvih nepodopština prođe neopaženo.

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT