Android

Qualcomm objavio datum predstavljanja Snapdragona 8 Gen 4

Qualcomm je danas službeno objavio datum događaja na kojem će predstaviti svoj sljedeći najjači procesor. Tako će Snapdragon 8 Gen 4 svjetlo dana ugledati 21. listopada ove godine, a sam event će se održati u Mauiju na Havajima.

Snapdragon 8 Gen 4 će biti izrađen u tajvanskom TSMC-u, i to u njegovom 3-nanometarskom procesu, čime će u startu postići korak naprijed u odnosu na trenutno aktualni Snapdragon 8 Gen 3, koji se temelji na 4nm tehnologiji.

Prvi uređaj u kojeg bi novi Snapdragon trebao biti ugrađen vrlo vjerojatno će biti Xiaomi 15, barem ako je suditi po dosadašnjim glasinama. Naime, ova kompanija istog mjeseca održava vlastito predstavljanje novog flagshipa, ali vjerojatno opet samo za kinesko tržište. Ostatak svijeta će pričekati globalnu verziju još koji mjesec nakon toga.

Povezano: Snapdragon 8 Gen 4 kuca na 4,2 Ghz i na benchmarku postiže zavidne rezultate. No, to bi moglo biti Pirova pobjeda

Snapdragon 8 Gen 4 će biti najjači procesor u Android taboru, te će tako početkom sljedeće godine biti ugrađen u nove top modele Samsunga, Honora i ostalih najvećih proizvođača.