Samsung Galaxy Note 9 ima najbolji zaslon na tržištu; potvrdio DisplayMate

Ako nas pratite na društvenim mrežama, mogli ste primijetiti da od petka testiramo novi Samsung Galaxy Note 9, a ono što smo u startu primijetili je još bolji Super AMOLED zaslon od lanjskog na Noteu 8, kojeg osobno koristim godinu dana. I do sada smo nebrojeno puta vidjeli da je Samsung u stanju doslovno svakih šest mjeseci poboljšati ionako izvrstan zaslon, i sada se to ponovo događa, što je potvrdio i DisplayMate, najveći autoritet kad je testiranje zaslona u pitanju.

Prema njihovim preciznim mjerenjima, zaslon Notea 9 je trenutno najbolji koji se može naći na tržištu, i to bolji od onog na Noteu 8, kao i na S9/S9+ dvojcu. Primjerice, S9 postiže 0,7 JNCD preciznost boja, dok kod Notea 9 ta vrijednost iznosi 0,5 JNCD.

Nadalje, Zaslon Notea 9 je 27% svjetliji od onog na Noteu 8, i donosi 33% veći kontrast pri maksimalnim osvjetljenju, što je za razliku od stavke navedene u gornjem paragrafu vidljivo goli okom. Prema DisplajMateu, Galaxy Note 9 postiže ukupno 710 nita na potpuno bijelom zaslonu, dok u najboljim uvjetima postiže i 1050, ali na manjem broju piksela.

Ipak, u DisplayMateu napominju da i S9 dvojac postiže odlične rezultate, pa u usporedbi konkretnih slika na jednom i drugom ne bi trebalo biti velike razlike, što je, naravno i nemoguće, ali je dobro znati da je evolucija zaslona i dalje u tijeku.

DisplayMate

 

 

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]