Samsung Galaxy S10 stiže sa zvučnikom u zaslonu; hoćemo li napokon ugledati zaslon od ruba do ruba u pravom smislu riječi?

Prošlog mjeseca, Samsung je na jednom sajmu demonstrirao tehnologiju zvučnika urađenog u sam zaslon, no zajednici koja prati njihove aktivnosti za oko je zapela tek nedavno, nakon što se počelo špekulirati da bi Galaxy S10 trebao stići sa zaslonom od ruba do ruba i pravom smislu riječi, dakle bez zuba, brade i mesa.

Naime, Samsung je demonstrirao tehnologiju protoka zvuka kroz određeni dio zaslona, i to donekle napredniju od piezoelektrične, kakvu smo upoznali u Xiaomiju Mi Mix. Kasnije smo vidjeli da je Xiaomi u nasljedniku vratio klasičnu slušalicu, jer se ova nije pokazala najboljim rješenjem, iako, ako mene pitate, taj je uređaj sasvim dobro odradio godinu dana staža i sada nastavlja svoju misiju kod supruge.

Prema ovim informacijama, postoji velika šansa da jubilarni Galaxy S10 dobije i dugoočekivani in-display čitač otisaka prstiju, što sve skupa upućuje na još jednu revoluciju u dizajnu smartfona. Još ostaje za riješiti problem prednje kamere i pripadajućih senzora, jer nismo sigurni da će Samsung pribjeći Vivovom rješenju kamere koja iskače iz kućišta, što smo mogli vidjeti prije nekoliko tjedana.

Jasno, sve ovo treba uzeti s velikom dozom rezerve jer je očito da se radi o glasinama. Prve konkretne informacije ćemo vjerojatno dobiti kako se bude približavao datum službenog predstavljanja. Prema jednima, to će se dogoditi na CES-u u Las Vegasu u siječnju, a prema drugima na MWC-u u Barceloni, dakle mjesec dana kasnije.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije

Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]