Samsung Galaxy S11 – sve što smo do sada doznali

Već sad je poznato da će Samsung 11. veljače (vjerojatno negdje u SAD) predstaviti sljedeću generaciju svojih top modela, a u dosadašnjim glasinama uglavnom se spominju Galaxy S11e, Galaxy S11 i Galaxy S11+, dakle s logikom imena sličnom onoj na prethodnoj generaciji.

Glasine o specifikacijama prate i odgovarajući renderi temeljeni na poznatim informacijama, tj. na onima koje dolaze od insajdera iz same kompanije. Na njima je vidljivo dodatno smanjivanje ionako već malih rubova kućišta, ali i premiještanije prednje kamere iz kuta na sredinu, kao na modelima Note 10 i Note 10+, što svakako smatramo logičnijim rješenjem.

Pokretački stroj će, očekivano, biti novi Exynos 990 (na američkom tržištu vjerojatno Snapdragon 865), dok o količini RAM-a i interne memorije možemo samo nagađati. No, s obzirom na prilično izdašnu ponudu u Noteu 10, očekujemo verzije s 8 i 12 GB RAM-a, dok bi količina interne memorije na veća dva modela mogla započeti s 256 GB. Što se podrške za 5G tiče, navodno bi je trebao imati samo najveći model – Galaxy S11+, no informacije o tome su za sada prilično šture.

Manji model, Galaxy S11e, bi prema nekima trebao sadržavati zaslon dijagonale 6,2 ili 6,4 inča, veći Galaxy S11 6,4 ili 6,7, a najveći Galaxy S11+ čak 6,9 inča. S obzirom da će zaslon praktički pokrivati cijelu prednju površinu, ne očekujemo rast ukupnih gabarita u odnosu na S10.

Također, Samsung će u novoj S liniji predstaviti novu generaciju OLED zaslona koju će komercijalno nazvati SAMOLED, a njegova glavna karakteristika bi trebala biti 120 Hz stopa osvježavanja, ali samo kod dva veća modela.

Najzanimljiviji dio priče je, očekivano, kamera. Veća dva modela bi navodno trebala sadržavati modul s pet kamera od koji će jedna imati senzor od 108 megapiksela, a u nekakvoj, za sada još nepoznatoj kombinaciji s ostalima, trebala bi ostvarivati, prema jednima 5X, a prema drugim izvorima 10X optički Zoom. U slučaju potonjeg, hibridni zoom (kombinacija optičkog i digitalnog tako bi se popeo na 100X. Sličnu tehnologiju smo vidjeli početkom ove godine u Huaweiju P30 Pro s 5X optičkim i 50X hibridnim povećanjem.

Također se spominje i mogućnost snimanja 8K videa, no o tome za sada nemamo pouzdanih informacija.

Kako će priča na kraju završiti, vidjet ćemo 11 veljače kad uređaji budu službeno predstavljeni, a u međuvremenu će definitivno procuriti još informacija.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT