Android

Samsung Galaxy S21 serija počinje dobivati One UI 6.1

Nakon što je Galaxy S24 serija stigla s najnovijim One UI 6.1 softverskim paketom koji je donio mnoge nove značajke vezane uz praktičnu primjenu umjetne inteligencije, Samsung je slične nadogradnje pustio i na modele iz prijašnjih godina.

Tako su Galaxy S23 i Galaxy S22 također dobile novi One UI 6.1, a danas nam stiže vijest da ista nadogradnja počinje stizati i na Galaxy S21 seriju iz 2021. godine.

Povezano: Samsung Galaxy S24 Ultra - Neočekivani napredak! [Recenzija]

Ipak, kako piše Sammobile, na S21 uređajima od umjetne inteligencije možete očekivati samo stavku „Circle to search“, dok su ostale rezervirane za novije modele. Razlog tome je, očekivano, hardverska konfiguracija, jer stariji procesori jednostavno nisu u mogućnosti procesuirati dovoljnu količinu podataka kako bi zadovoljili kriterije koje AI postavlja pred njih.

Povezano: Samsung Galaxy S24+: Idealan izbor za novu eru umjetne inteligencije

Bilo kako bilo, S21 serija će ovom nadogradnjom dobiti i mnoge druge zanimljive značajke, kao i najnoviji paket softverskih zakrpi. U skupinu koja dobiva AI znaćajke uključeni su modeli Galaxy S21, Galaxy S21 Plus i Galaxy S21 Ultra, ali ne i Galaxy S21 FE.

Nadogradnja bi krajnjim korisnicima trebala biti dostupna u sljedećih nekoliko dana.