Samsung Galaxy S22 – Renderi na temelju dostupnih informacija. Donosi Olympusov potpis na kameri?

Iako je Galaxy S21 praktički tek stigao na police trgovina, u kuloarima se već šuška o njegovom nasljedniku – Samsungu Galaxy S22. Ako je suditi po nedavnim glasinama, ali i teaserima plasiranim od strane samog Samsunga, ova kompanija uskoro planira lansirati 200 MP senzor, koji bi trebao naslijediti aktualni 108 MP ugrađen u aktualni Samsung Galaxy S21 Ultra.

Također su se pojavile i špekulacije da će se Samsung uskoro udružiti s Olympusom, kako bi dodatno poboljšao kamere i općenito kvalitetu fotografija na svojim smartfonima. Vidjeli smo da se mnogi drugi proizvođači odavno koriste znanjem i tehnologijom proizvođača fotoaparata kako bi poboljšali ili barem marketinški popularizirali svoje kamere pa je bilo samo pitanje vremena kad će isto učiniti i Samsung.

Huawei već neko vrijeme tijesno surađuje s Leicom, a vidjeli smo da se i OnePlus nedavno uortačio s Hasselbladom. Ipak, nepoznatije i najdulje partnerstvo je ono između Nokije i Zeissa, koje traje već skoro dva desetljeća.

Nadalje, najnovija događanja u tehnološkom svijetu sugeriraju kako je sljedeći veći korak u napretku kamera na mobitelima – fizičko povećanje leće kamere, o čemu već svjedoče navodni renderi Huaweija P50 Pro, a kako sada stvari stoje, Samsung bi upravo na modelu Galaxy S22 mogao krenuti s ovakvim putem. Ipak, prvi smartfon koji bi trebao donijeti Olympusov potpis je navodno nadolazeći Galaxy Z Fold 3, koji bi službeno trebao biti predstavljen u kolovozu.

I sad, na temelju ovih špekulacija, nizozemski Letsgodigital je još jednom prvi reagirao i izradio konceptne rendere Samsunga Galaxy S22, koji bi trebao biti predstavljen početkom 2022. godine. Prema njihovoj vizualizaciji, poleđina uređaja sadrži novi modul s vidljivo velikom lećom, ispod koje bi se trebao naći navedeni 200 MP senzor, dok se s prednje strane ne vidi punch-hole rupica za selfie kameru, budući da bi do tada Samsung mogao usavršiti tehnologiju ugradnje kamere ispod zaslona.

Također, prema njihovim predviđanjima, S22 bi mogao dobiti i S-Pen olovku, budući da su se pojavile špekulacije kako je Note serija pred mirovinom.

Koliko su ovi renderi realistični, za sada možemo samo nagađati, ali nam bude maštu i daju barem malo naslutiti kakvo bi Galaxy S22 trebao izgledati.

 
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT