Android

Samsung Galaxy Z Fold 6: fotografija uživo pored prethodnika

Poznati i pouzdani cinker Ice Universe, na svom profilu na X platformi objavio je novu fotografiju Samsunga Galaxy Z Fold 6 u usporedbi s aktualnim modelom Galaxy Z Fold 5.

Oba uređaja su prikazana u sklopljenom stanju, iz čega je u startu vidljiva razlika u obliku kućišta i prednjeg zaslona. Sudeći po priloženom, novi Fold 6 će biti malo više četvrtast od prethodnika, u stilu najnovijih dizajnerskih smjernica predstavljenih lansiranjem modela Galaxy S24 Ultra. Pored toga, primjetno je da je Samsung poradio i na simetriji.

Vidljiva je i promjena omjera stranica vanjskog zaslona, koji je sada manje izdužen, iako bismo voljeli vidjeti malo radikalnije promjene po tom pitanju.

Ono što ostaje nepoznanica je ukupna debljina kućišta, koja je u mnogim usporedbama s konkurencijom bila glavni kamen spoticanja. Primjerice, Huawei, Honor i Xiaomi su taj dio vidljivo bolje riješili, no u Samsungu očito smatraju da im je prodaja zadovoljavajuća i bez radikalnijeg zahvata u dizajn.

Bilo kako bilo, radujemo se ovoj evoluciji Samsungovih preklopnih telefona, a kako će konačna verzija točno izgledati, saznat ćemo u srpnju, kad se očekuje službeno predstavljanje.