Samsung očekuje rast profita od 58% u trećem tromjesečju 2020. godine

Ulaskom u listopad započelo je četvrto kalendarsko tromjesečje (kvartal) 2020. godine pa tijekom ovog mjeseca i prve polovice sljedećeg možemo očekivati objavu raznih poslovnih izvješća i statistika vezanih za tehnološki sektor. Prvi veliki igrač koji se oglasio o svojim rezultatima u trećem kvartalu je Samsung, koji je objavio preliminarna očekivanja za tek završeni kvartal koji je bio poprilično dobar za južnokorejsku tvrtku.

U 3. kvartalu 2020. godine Samsung je uprihodio 57 milijardi dolara uz operativnu dobit od 10,63 milijarde dolara. U odnosu na isto razdoblje prošle godine, riječ je o rastu prihoda od 6,45% i rastu dobiti od 58%. Potražnja za Samsungovim proizvodima u globalu nije pala, a tvrtka je vjerojatno uštedjala na troškovima marketinga na fizičkim prodajnim mjestima uzimajući u obzir da je tijekom pandemije COVID-a trgovina preko interneta sve popularnija.

Riječ je o preliminarnim rezultatima koji ne uključuju detaljnu razradu poslovanja po sektorima. To će biti objavljeno u skoro vrijeme kada se svi podaci obrade.

via

 
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT