Biznis Apple

Samsung s Appleom navodno sklopio ugovor o proizvodnji zaslona za preklopni iPhone

Malo po malo, ponovno se intenziviraju špekulacije oko Appleovih preklopnih uređaja. Nakon što su se nedavno ponovno proširile glasine o mogućem lansiranju preklopnog hibrida Mac računala i iPada sljedeće godine, te iPhonea 2026., stižu nove informacije koje potkrepljuju prethodne.

Ako je vjerovati analitičaru pod imenom Jeff Pu, glavni Appleov partner za proizvodnju preklopnih zaslona će vjerojatno biti Samsung, a cijelu priču je neizravno potvrdio i Digitimes. Samsung je navodno uspio s Appleom sklopiti ključni dio posla kad je u pitanju prekloni iPhone, no zasada ostaje nejasno odnosi li se to i na zaslon preklopnog iPada.

Povezano: Preklopni iPhone možda ipak stigne ranije nego smo mislili

Preklopni uređaji s ukupnim tržišnim udjelom još uvijek zauzimaju zanemariv postotak, no njihova prodaja ipak raste stabilnom stopom. Analitičarska kuća Trendforce je objavila da je preklopni telefoni trenutno zauzimaju 1,6% udjela na svjetskom tržištu, a ako se nastavi stabilan rast, 2027. bi mogli zauzeti 5%. U ovom trenutku Apple je jedini veći proizvođač koji još nije lansirao preklopni telefon. Ukoliko to u nekom trenutku zaista i učini, nije teško zaključiti da će se udio takvih modela na tržištu osjetno povećati.