Android

Samsung slow-motion AI trikovi stižu i na starije modele

AI trikovi koje ste mogli vidjeti na predstavljanju Samsunga Galaxy S24 Ultra na polju uređivanja videa, konkretno, stvaranja slow-motion efekta, uskoro će stići i na starije uređaje, objavljeno je na službenoj Samsungovoj web stranici u Koreji.

Konkretno, radi se o modelima Galaxy S23 Ultra, Galaxy Z Fold 5 i Galaxy Z Flip 5, te isto tako o Galaxy Tab 9 seriji tableta.

To konkretno znači da će ove značajke biti dostupne svim uređajima koje pokreće Snapdragon 8 Gen 2 i noviji procesori. Hoće li još stariji uređaji biti u mogućnosti koristiti neke od novih AI značajki ostaje nepoznanica. Naime, ova tehnologija zahtijeva iznimno jake grafičke koprocesore, koje stariji procesori ne posjeduju, stoga će eventualno samo neki dijelovi biti dostupni za njih.

Jasno je da Galaxy S24 serija predstavlja prekretnicu na području primjene umjetne inteligencije kod Samsunga, stoga od starijih modela ne treba očekivati slična čudesa. Ako pak niste u filmu kreiranja video trikova na mobitelu, ovo vam neće ništa značiti i vaš „stari“ Galaxy S22 će vas sasvim sigurno i dalje dobro služiti.

Samsung Korea