Samsung započinje s proizvodnjom 512 GB memorijskih modula za smartfone

Samsung je danas objavio početak proizvodnje 512 GB modula eUFS memorije za smartfone koji će se na tržištu pojaviti sljedeće godine. U službenoj objavi iz ove kompanije ističu da ovaj modul postiže brzine čitanja od 860 MB u sekundi, a zapisivanja 255 MB, što je osam puta brže od aktualnih microSD kartica.

Iz vodstva kompanije su poručili da novi memorijski moduli «premošćuju potencijalna ograničenja u performansama uređaja uzrokovanih korištenjem memorijskih kartica». Ovo sada upućuje na mogućnost da se microSD karticama dani polako odbrojavaju, barem kad su smartfoni u pitanju.

Hoćemo li 512 GB memorijski modul ugledati u nadolazećem Samsungu Galaxy S9, za sada nije poznato.

 
      
 • Igor

  Vec smo vidjeli S6 bez microSDa, da korisnici nisu digli graju, vec bi microSD na Sammyju bio neko proslo svrseno vrijeme.
  Ali kako je nestala home tipka i kapacitivne na S8 ne bi bilo cudo da na S9 nestane i microSD, sto meni osobno i ne bi bio problem ako punude visoku internu memoriju bez bezobraznog dizanja cijene. Ali trebat ce nekako cijenu S9 priblizit cijeni iPX, mozda ce 512GB interne bit “dobra stvar” za mazanje ociju i opravdavanje cijene.

 • Tomaš

  To je nekako i logični sijed razvoja mobitela… 128gb je i više nego dovoljno za mob. Bez obzira na 4k video…
  1. Već imamo flagship mobitele bez utora za sd karticu…
  2. Kako stvari stoje završena je i era 3.5mm utora za slušalice
  3. Na mala vrata dolazi i e-sim kartica tako da će i fizičke kartice kao i njihov utor na mobitelu s vremenom u povijest.
  4. Ostaje samo usb c i lightning port. A i njega će maknuti kada bežino punjenje baterije bude brzo/stabilno kao sada brzo žičano.

 • Tomaš

  5. Ako se ne varam Samsung je patentirao i zvučnike ispod ekrana, tako da će i oni s vremenom nestati.

 • Kmica

  Današnji patenti su vic, nema toga više. Niko nema vremena hvatati kinezi po nekim selima kad svako pola godine izlazi novi mob.

 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.  [ U redu ]