Apple

Sljedeće godine stižu tri iPhonea sa "zubom", jedan od njih će imati 6,5'' zaslonNedavno se moglo čuti da Apple sljedeće godine planira lansirati čak tri modela iPhonea, a danas je to potvrdio još jedan izvor. Japanska tvrtka Nomura, inače bliska Appleovim dobavljačima, u svom izvješću navodi da bi Apple mogao lansirati čak tri modela. Svi bi redom trebali koristiti koncepciju kućišta aktualnog iPhonea X, dakle sa zaslonom od ruba do ruba, uz dodatak zuba.

Apple, kad napravi novo kućište, obično ga iskoristi do maksimuma, odnosno koristi ga za sve svoje modele i to nekoliko generacija za redom, stoga nema potrebe sumnjati da će se isto dogoditi s iPhoneom X.

Nomura navodi da će Apple najvjerojatnije lansirati izvjesni model «srednjeg» cjenovnog ranga, čija će se cijena kretati između 650 i 900 dolara, ovisno o količini memorije. Imat će Face ID, jednu kameru na poleđini, ali ne i 3D touch. Umjesto OLED zaslona, trebao bi koristiti IPS.

Drugi model bi trebao sadržavati AMOLED zaslon s dijagonalom od 5,8 inča, i bio bi izravni nasljednik sadašnjeg iPhonea X, kojemu bi trebao odgovarati i cijenom.

Treći bi trebao biti najveći, sa zaslonom dijagonale 6,5 inča i podrškom za dvije SIM kartice. Njegvoa cijena za sada nije poznata, ali ne treba biti genijalac za zaključiti da će biti skuplji od 5,8-inlčnog. Pitanje je samo koliko.

Namura naglašava da je ove informacije dobila od analize potražnje kompanija koje predstavljaju Appleov lanac dobave, no cijela je priča podložna promejnama, budući da će konačne potrebe za komponentama biti zaključene u drugom kvartalu sljedeće godine.