Svi novi uređaji koji dolaze s Androidom 9.0 Pie u startu će podržavati Project Treble

Google je na svom Android developer blogu objavio kako će uskoro svi uređaji koji dolaze s Androidom 9.0 Pie u startu podržavati Project Treble. Podsjetimo, radi se o platformi unutar Androida, koju su do sada prihvatili neki od proizvođača, a zadaća joj je omogućiti što bržu adaptaciju novih verzija operativnog sustava.

U tu je svrhu Googleov Treble tim prije nekoliko dana demonstrirao novi GSI (Generic System Image) na uređajima raznih proizvođača, temeljen na najnovijem AOSP izvornom kodu, koji sadrži sve potrebne preduvjete za ranu implementaciju.

U prijevodu ovo znači da će svi proizvođači dobiti rani pristup Projektu Treble, i to za nadolazeće verzije Androida, kako bi razvoj aplikacija i validacija započeli prije nego što određeni uređaj bude nadograđen na sljedeću verziju.

Ako neće Muhamed brdu, brdo će Muhamedu. Sporost proizvođača Androida kad su nadogradnje u pitanju očito je toliko razljutila Googleove inženjere, da su pronašli način kako ih doslovno natjerati na što bržu reakciju.

Project Treble se pokazao odličnim u slučajevima gdje su ga proizvođači prihvatili (primjer OnePlusa), a sad će im isti biti doslovno turen pod nos. Sve je ovo dio Googleovog plana da poveća postotak Android uređaja nadograđenih na najnoviju verziju njegovog operativnog sustava, budući da je situacija svake godine po tom pitanju sve gora i gora.

Google

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]