Android

Testiramo: Samsung Galaxy S9 i S9 PlusNakon što smo ih prije desetak dana isprobali u Barceloni, naiščekivaniji smartfoni prve polovice ove godine, konačno su stigli na naš test. Većinu prvih dojmova već smo vam prenijeli, kako pisanim, tako i putem videa, a ovoga puta ćemo ih donekle upotpuniti jer se s većim S9+ igramo već neko vrijeme.

Kao što možete vidjeti i na fotografijama, naš primjerak je došao u koraljno plavoj boji koja izgleda vrlo atraktivno. Klasično je vrlo sklizak, a dok mu je iskljkučen zaslon izgleda gotovo identično kao i S8+. Štoviše, čak stane u istu zaštitnu maskicu, gotovo savršeno.

Naravno da lanjska zaštitna maskica neće odgovarati na S9, ponajprije zbog nove dvostruke kamere, ali i zbog znatno logičnije smještenog čitača otiska prstiju, te nešto drugačijeg smještaja tipki.

Nažalost, tipke za kontrolu glasnoće su i dalje iznimno visoko smještene na lijevi bok, a ispod njih je još uvijek ona beskorisna tipka, koja prvih nekoliko minuta, dok ju onemogućite, poziva Bixby asistenta.

size="medium"

Kamera me u posljednja dva dana oduševila, a tek počinjem testirati sve načine rada koje ima. Slušalica za pozive je vrlo glasna, a smanjenje okolnog šuma radi toliko dobro, da su mnogi sugovornici primijetili da imam “neki novi smartfon”.

Zvučnici su osjetno bolji nego prošle godine, a moram priznati i da se sučelje u ovo kratko vremena čini još fluidnije nego na S8. Ponajviše jer nije bilo osjetno dugog zastajkivanja kod prelaska s početnog na Bixby zaslon, koji je zadano smješten na krajnji lijevi početni zaslon.

size="medium"

Ima tu još dosta toga za reći, ali te dojmove ćemo morati ostaviti za recenziju koju možete očekivati sljedeći tjedan. Do tada, slobodno nam recite vaše želje. Ima li nešto što biste voljeli da testiramo, a da to već ne prakticiramo u svakoj recenziji, ili biste nešto posebno voljeli znati o ovim novim Samsungovim modelima.