Biznis

TikTok Amerikancima ne želi prepustiti poslovanje ni pod cijenu potpune zabrane

ByteDance, kompanija vlasnik TikTok platforme, vrlo vjerojatno neće prodati svoje američko poslovanje tamošnjim tvrtkama, javio je danas Reuters. Nakon što je Zakon o zabrani danas stupio snagu, ByteDance na raspolaganju ima devet mjeseci za pokoravanje istom. Međutim, izvori upoznati s materijom javljaju da kineska kompanija nema namjeru to učiniti, čak ni pod cijenu potpune zabrane u SAD-u, odnono kad se iscrpe svi pravni resursi.

Kako izvor navodi, poslovanje TikToka, unatoč pozamašnoj brojci od 170 milijuna korisnika u Americi takvim razvojem događaja ne bi bilo ugroženo, budući da u ostatku svijeta ostvaruje veliku većinu prihoda. Kao glavni kamen spoticanja navodi se upravo algoritam, o kojem smo u više navrati pisali, koji je ključni dio platforme za zadržavanje korisnika i pridobivanje novih.

Dakle, TikTok će se radije odreći milijunskih prihoda u SAD-u, nego prepustiti zlatnu koku američkim kompanijama, što je s obzirom na širi kontekst i razumljivo.

Reuters dodaje da će gašenje TikToka u Americi imati dalekosežne posljedice po tamošnje kreatore i mnoge poslovne subjekte čije poslovanje ovise o ovoj platformi.

Iz ByteDance kompanije za sada nema službenih komentara.