TikTok uskoro donosi vlastiti AI chatbot po imenu Tako

Umjetna inteligencija je postala naša svakodnevica, ma koliko mi tu činjenicu nijekali. ChatGPT je doživio strelovitu popularnost, a nakon njegovog predstavljanja javnosti, nikli su mnogi novi generativni AI alati.

Nakon što je Google već počeo u praksi primjenjivati Bard, osim u EU, naravno, i druge Big Tech kopanije slijede ova trend. Najnovija vijest dolazi iz najpopularnije društvene mreže na svijetu – TikTok, odnosno o njegovom AI chatbotu kojeg ograničeni krug korisnika već testira.

TikTokov as u rukavu zove se „Tako“, a zamišljen je da korisnicima pomogne kod pretraživanja postojećeg TikTok sadržaja, iako će biti u mogućnosti odgovarati i na općenita pitanja, dakle slično kao ChatGPT i Bard.

Povezano: Zašto je TikTok najpopularnija društvena mreža na svijetu?

U ovom trenutku nije poznato kad će Tako zaživjeti globalno, no izvjesno je da će jednom kad se to dogodi, iz temelja promijeniti način na ljudi koriste ovu društvenu mrežu. Naime, poznato je da TikTok ima najbolji algoritam za preporuke sadržaja, a u kombinaciji s AI generativnim alatom, cijeli doživljaj bi mogao biti podignut na još višu razinu.

Via