Android Aplikacije Društvene mreže

X uvodi pozive preko Android aplikacije, ali cijela priča sada postaje smiješna

Elon Musk, otkad je preuzeo Twitter, od ove društvene mreže je napravio, najblaže rečeno, lošu šalu. Kasnije ga je čak i prekrstio u X, te je ubrzo postalo jasno da mu je krajnji cilj postići svrhu i popularnost kakvu uživa WeChat u Kini, kao „aplikacija za sve“.

Tako je sada jedan od inženjera X-a objavio da ova platforma uvodi glasovne i video pozive na Androidu. Naime, jedan korisnik X-a će moći nazvati drugog, kao npr. preko WhatsAppa, no samo oni korisnici koji plaćaju dodatne usluge moći će upućivati pozive, dok će ih ostali moći samo primati.

Razumna osoba se sada mora zapitati zašto bi netko zvao preko Twittera, ako to isto može učiniti besplatno putem cijelog niza drugih aplikacija?

Ako ovu situaciju promatramo u svjetlu usavršavanja platforme prema modelu WeChata, uvođenje poziva ima smisla kao jedan od koraka, no dok taj cilj postigne, proći će još puno vremena. Zapravo, ako nastavi s ovako nelogičnim potezima, šanse da X postane zapadni WeChat su mizerne.

Podsjetimo, korisnici WeChata u Kini ovu platformu koriste za dopisivanje, pozive, oglašavanje, plaćanje, kupovinu karata za javni prijevoz, transfer novca i još mnogo toga, pa kao cjelina može tražiti određenu svotu u smislu pretplate. Ne možemo ne primijetiti da je Musk, vjerojatno u žurbi zbog previše potrošenog novca na samu akviziciju, požurio s uvođenjem plaćanja, umjesto da je prvo uveo sve potrebne usluge.