Xiaomi predstavio 200W brzo punjenje – Baterija od 4000 mAh puna za samo 8 minuta

Xiaomi je danas na društvenim mrežama demonstrirao novu tehnologiju brzog punjenja, nazvanu „HyperCharge“. Radi se o sustavu koji uz pomoć punjača snage 200W bateriju kapaciteta 4000 mAh napuni za svega 8 minuta. Štoviše, priči ovdje nije kraj, jer je Xiaomi usput predstavio i bežični punjač koji koristi istu tehnologiju, a ona će bateriju napuniti za 15 minuta.

Zaista impresivno, no za sada ne znamo kad će ova tehnologija biti dostupna u konkretnim uređajima. Vidjeli smo da se tehnologija brzog punjenja općenito brzo razvija, pogotovo od strane kineskih proizvođača, a neke od najnovijih nedavno smo i sami isprobali, kao što je slušaj s modelima Xiaomi Mi 11 Ultra i OnePlus 9 Pro.

Naravno, trebat će sagledati i utjecaj ovako brzog punjenja na samu bateriju, odnosno hoće li joj skratiti životni vijek. S druge strane, vidjeli smo da u zadnjih 5 godina, otkad se punjenje počelo ubrzavati, nije bilo većih odstupanja u odnosu na prijašnje sporo punjenje, stoga se nadamo da se ništa posebno neće dogoditi ni sada.

 
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT