Xiaomi predstavio svoj prvi WearOS pametni sat, Mi Watch

Xiaomi je predstavio svoj prvi WearOS pametni sat koji dolazi sa MIUI for Watch sučeljem i mogućnošću mijenjanja skinova. Dok ga softver čini poprilično različitim u moru WearOS satova, izgled prilično podsjeća na posljednju inačicu Apple sata.

Xiaomi je za svoj sat napravio približno 40 aplikacija prilagođenih kineskom tržištu, a za sada još nije potvrđeno hoće li doći sa Google Play trgovinom.

Mi Watch ima kućište od 44 mm na kojem su jedna rotirajuća, te klasična tipka ispod nje. Tu su također otvori za mikrofon i jedan zvučnik. Unutar kućišta je smješten 1.78 inčni AMOLED zaslon, a ispod njega Snapdragon 3100 te baterija od 570 mAh, što je jedna od najvećih baterija korištenih u nekom pametnom satu.

Sat ima 1GB RAM-a, a podržava LTE mreže uz e-SIM. Pored 4G povezivanja, Xiaomi Mi-Watch podržava WiFi, BT, NFC i GPS. Tu su još i senzor za mjerenje otkucaja srca te senzor za mjerenje oksigenacije krvi.

Za razliku od ostalih Wear OS satova, Mi Watch ima mogućnost praćenja ciklusa spavanja kojeg je moguće detaljnije proučiti na Mi Fit aplikaciji. Također ima mogućnost praćenja različitih vrsta treninga koji su predinstalirani na Mi Fit aplikaciji. Xiaomi je rekao da bi sat trebao moći izdržati 36 sati na jednom punjenju uz korištenje LTE mreže, što je dvostruko više od Apple sata pete generacije.

Sat će se u Kini početi prodavati 11. studenog po cijeni od 185 $. Verzija sa safirnim staklom i metalnim remenom će koštati 290$ u Kini. Za sada se ne zna kada će biti dostupna globalna verzija te hoće li imat sve opcije kao i kineska.

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT