Xiaomi preklopni uređaj sa savitljivim zaslonom osvanuo na videu

Tko ove godine ima namjeru proizvesti i tržištu ponuditi preklopni smartfon sa savitljivim zaslonom? Odgovor je – svi. Nakon što smo zadnjih pet godina gledali i slušali obećanja, krajem prošle, stvari su se napokon počele događati.

Najprije je kineska kompanija s američkom adresom Royole predstavila svoj FaxPai i tako ušla u povijest kao provi proizvođač koji je jedan ovakav uređaj komercijalno lansirao, iako bismo o upotrebljivosti i dostupnosti mogli diskutirati.

Nakon toga je Samsung pokazao svoj koncept uređaja sa savitljivim zaslonom, čiju bismo konačnu verziju mogli ugledati već 20. veljače, paralelno s lansiranjem Galaxyja S10.

Najnovija vijest sada stiže iz Xiaomija. Na internetu se pojavio video teaser s jednim od utemeljitelja kompanija koji pozira s funkcionalnim uređajem koji se savija na dvije strane. U ovom trenutku nije potpuno jasno je li video pušten namjerno ili je procurio, iako smo skloni vjerovati prvom scenariju.

Da ne duljimo, pogledajte video i procijenite sami. Iako je uređaj sam po sebi još uvijek obavijen velom tajni, prilično je jasno da Xiaomi (a uskoro i drugi) kreću u novu avanturu za koju još uvijek ne znamo kako će završiti, odnosno u kojoj će mjeri ovakvi uređaji biti upotrebljivi i hoće li ih tržište prihvatiti.

U ovom trenutku znamo da ih planu imaju Samsung, Huawei, LG i Xiaomi, i samo je pitanje vremena kad će utrci pridružiti ostali. Nama će, naravno, najzanimljiviji biti onaj koji prvi dođe na naše tržište, no za sada još uvijek nije poznato tko bi to mogao biti.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT