Zbog obustave isporuka procesora u rujnu, nadolazeći uređaji Huawei Mate i P serije na MediaTeku i Snapdragonu?

Predsjednik odbora najvećeg svjetskog proivođača poluvodičkih proizvoda tajvanskog TSMC-a izvjestio je investitore da se tvrtka u potpunosti pridržava posljednjih američkih regulativa po pitanju poslovanje s kineskim Huaweijem. Mark Liu potvrdio je investitorima da od 15. svibnja nisu prihvatili nove narudžbe od Huweija, a tijekom rujna očekuju potpuni prestanak isporuka već naručenih proizvoda.

Takav razvoj situacije, prema najnovijim glasinama, prisiljava Huawei da usvoji “dualnu” strategiju uporabe procesora na svojim flagship smartfonima, kao što to radi Samsung. Drugim riječima, nadolazeći uređaji Huawei Mate i P serije izvjesno će koristiti i MediaTek, odnosno Snapdragon procesore na nekim tržištima.

Za nadolazeći Mate 40, kojeg očekujemo do kraja godine, Huawei ima spremnih 8 milijuna vlastitih Kirin 1020 procesora izrađenih u 5nm tehnologiji. Huawei očekuje prodaju Mate seriju u visini 10 milijuna primjerka, što znači da će Huawei koristiti ili Snapdragon ili MediaTek procesore kako bi zadovoljio potražnju. Upitno je hoće li Qualcomm dobiti dozvolu za isporuku procesora Huaweiju, što znači da će MediaTek biti izgledniji kandidat za nadolazeće Mate 40 uređaje. Barem izvan Kine jer se pretpostavlja da će primjerci s Kirinom 1020 biti prodavani na domaćem tržištu.

Za Huawei P50 izglednije je da bi ipak mogao koristit Snapdragon 875 procesor, kako su već dva različita izvora špekulirala. Ako Qualcomm ne uspije izlobirati dozvolu za suradnju s Huaweijem, pitanje procesora P50 serije ostat će otvoreno. Možemo pretpostaviti da će Huawei koristiti neku MediaTek alternativu ili vlastit procesor izveden u starijoj tehnologiji izrade jer kineski proizvođač poluvodičkih proizvoda SMIC trenutno ima mogućnosti samo 12nm izvedbe.

via

 
 

Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT