Biznis Android

Zbogom, Nokia! Bilo je časno živjeti s tobom

Na volim biti prorok, a ponajmanje zloguki. No, univerzum je htio da se neka od tih proročanstva ostvare čak i ranije nego sam se uspio osvrnuti oko sebe. Naime, danas je objavljeno da Nokia Mobile, ime koje je HMD koristio od 2016. godine u svrhu prodaje vlastitih uređaja, od sada ide u povijest, dakle skoro dvije godine prije isteka ugovora s kompanijom Nokia sa sjedištem u Finskoj.

Tako Nokia mobiteli službeno prestaju postojati, osim onih koji se još nalaze na policama trgovina. Zamjenjuje ih novi HMD brand, s potpuno nanovo kreiranim sloganom – „Human Mobile Devices“. Ovdje treba podsjetiti da je HMD do sada tvrdio da samo ime ne znači ništa, ali u međuvremenu je očito uspio smisliti relativno zanimljivu konstrukciju objašnjenja kratice koju je koristio osam godina.

Nokia je već ranije uklonila mobitele sa svoje stranice i prebacila ih u HMD-ov teren, da bi službena objava o prestanku postojanja Nokia branda za njih stigla danas.

HMD-u iskreno želimo sve najbolje u nastojanju da opstanu, no imajući u vidu situaciju na (pre)zasićenom tržištu i daljnji pad prodaje mobitela u svijetu, izgledi su mizerni.

Via