ZTE bi se mogao vratiti u igru zahvaljujući Samsungu, no hoće li to biti dovoljno?

Nakon što je ZTE objavio kako zbog američke zabrane izvoza prekida poslovanje, oglasio se Samsung, koji je ovu kinesku kompaniju spreman snabdijevati potrebnim komponentama, prvenstveno procesorima. Podsjetimo, ZTE je zbog kršenja američkih sankcija Iranu i Sj. Koreji dobio zabranu kupovine američkih proizvoda, čime mu je praktički onemogućeno poslovanje.

ZTE bi tako umjesto Qualcommovih mogao početi koristiti Samsungove Exynos procesore, no upitno je hoće li takav potez biti dovoljan za povratak na staro, odnosno masovnu proizvodnju Android smartfona.

Naime, ZTE-ov problem nisu samo procesori. Čak i bez Samsunga, ZTE bi se mogao snaći s MediaTekovim procesorima, koje inače već koristi u nekim svojim uređajima, a ono što mu nitko osim Amerikanaca ne može prodati ili ustupiti su patenti i Googleove licence, potrebne za proizvodnju certificiranih Android uređaja.

Treba napomenuti da je i američki predsjednik Trump nedavno izjavio kako ZTE-u, koji je držao oko 10% američkog tržišta, treba pomoći, što je pomalo čudno za čovjeka koji je Kini prethodno najavio trgovinski rat. Što se krije iza Trumpovih izjava, teško je procijeniti, jer upravo sada svjedočimo najvećoj nevjerodostojnosti i nedosljednosti američke vanjske politike ikad.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]