Kako prebacivati datoteke s iPhonea ili iPada na Mac putem AirDropa

Airdrop

AirDrop je jedan od načina za jednostavan prijenos sadžaja između Appleovih uređaja. U početku je podržavao komunikaciju između dvaju Mac računala i kasnije iPhonea ili iPada s iOS 7 operativnim sustavom, no zbog različitosti u tehnologijama, komunikacija između iOS-a i Mac OS X-a nije bila moguća.

U najnovijim verzijama obaju operativnih sustava (iOS 8 i Mac OS X Yosemite), omogućena je brza komunikacija između između iPada, iPhonea i Maca, čak i ako trenutno nisu povezani na istu bežičnu mrežu. AirDrop ovdje instantno stvara Ad-Hoc vezu između dvaju uređaja i omogućuje jednostavnu razmjenu sadržaja.

Ipak, nogi korisnici su prilikom pokušaja uspostave AirDrop veze između iPhonea i Maca nailazili na probleme i kako se sada čini, ova funkcionalnost u pravilu radi samo na Macovima proizvedenim 2012. godine i novijim.

Dakle, ukoliko posjedujete iPhone ili iPad s instaliranim iOS-om 8 i novije Mac računalo s OS X Yosemite operativnim sustavom, u mogućnosti ste na jednostavan način prebacivati sadržaj.

irdrop iphone

Preduvjet je da je na oba uređaja AirDrop omogućen. Na Macu ga možete pronaći u Finderu, a na iPhoneu ga možete omogućiti u kontrolnom centru, na način da je uređaj vidljiv svima. Nakon aktiviranja, brzi transfer može započeti.

S iPhonea na Mac prebacivanje ide tako da u npr. galeriji odaberete fotografiju ili video kojeg želite prebaciti putem AirDropa. U Finderu na Macu, odnosno u AirDrop mapi ćete ugledati ikonu vašeg iPhonea, a na iPhoneu ikonicu vašeg Maca koju je potrebno samo dodirnuti. Transfer započinje i ovisno o veličini datoteke, ona će se ubrzo naći u Download mapi na Macu.

Ako sadržaj želite prebaciti s Maca na iPhone, željenu stavku jednostavno odvučete na ikonicu vašg iPhonea koja se pojavila u AirDrop mapi u Finderu. Isto vrijedi i za dokumente.

Treba imati na umu da je ova AirDrop još uvijek bugovit i da neće raditi na svim uređajima. Već je rečeno da u pravilu zahtijeva novije Macove (od 2012. godišta naovamo), ali funkcionalnost može ovisiti i o nekim drugim faktorima kao što su postavke Bluetootha, WiFi-a i firewalla.

Airdrop mac

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT