Lenovo bilježi lošije poslovne rezultate, otpušta 3200 radnika i oslanja se na Motorolu

Motorola-a-Lenovo-Company

Lenovo, jedna od vodeđih kompanija u svijetu smartfoma, tableta i računala, u zadnjem je kvartalu zabilježila znakovito smanjenje neto prihoda i to u iznosu od čak 51%, objavljeno je financijskom izvještaju. U Lenovu navode da se njihovo poslovanje našlo pred određenim izazovima. Tržište PC računala je već neko vrijeme u padu, dok je biznis sa smartfonima nalazi pod većim pritiskom konkurencije.

Zbog novih okolnosti, Lenovo će otpustiti oko 3200 djelatnika, kako bi se poslovanje kompanije konsolidiralo. Ipak, ova radna mjesta nisu usko vezana uz proizvodnju, tako da bi se proizvodnja trebala održati na postojećem nivou. Ukupna rekonstrukcija poslovanja Lenovu bi trebala osigurati 1,35 milijardi dolara uštede na godišnjoj razini.

Nedavno smo mogli vidjeti da u svijetu postoji preko 1400 proizvođača smartfona, no samo jedan mani dio njih ostvaruje dobit. Vrhnje zapravo pokupe Apple i Samsung, dok se ostali bore doslovno za mrvice. No ipak, budući da je Lenovo u samom vrhu po broju prodanih uređaja, sasvim je sigurno da će i dalje nastaviti borbu za tržište.

Tu će mu od velike koristi biti Motorola koju je nedavno kupio od Googlea, što znači da će dosta kapaciteta biti usmjereno upravo u tom pravcu. Tako bismo uskoro mogli vidjeti više Motorolinih modela, uz prodajnu i servisnu mrežu koju će osigurati Lenovo.

 
 
Oglas
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT