Microsoft gasi još 1850 radnih mjesta u mobilnom odjelu i avanturu s Nokijom polako privodi kraju

Microsoft je danas objavio nove detalje o restrukturiranju odjela koji se bavi proizvodnjom mobitela. U internom dopisu kojeg je uputio zaposlenicima, Terry Myerson navodi da će uskoro biti ugašeno 1850 radnih mjesta, od toga 1350 u Finskoj, a 500 u ostalim dijelovima svijeta. Podsjetimo, radi se o istom manageru koji je nedavno izjavio da Windows Phone trenutno nije u Microsoftovom fokusu.

Ovime Microsoft sada zapravo zaključuje neuspjelu avanturu s Nokijom, jer je većina radnih mjesta već prije ugašena. Otkad je kupio Nokijin Devices & Services odjel, Microsoft je otpustio 7.800 radnika i otpisao 7,6 milijardi dolara gubitka.

Prije nekoliko dana objavljeno je da je posao s običnim mobitelima prodan tajvanskom Foxconnu, a Nokia je istovremeno objavila povratak na tržište smartfona, što bi se trebalo dogoditi krajem ove godine.

U međuvremenu je i sam Microsoft drastično smanjio proizvodnju Lumia uređaja, kao i predstavljanje novih modela, pa je tržišni udio ove platforme u zadnjem kvartalu pao na samo 0,7%. Restrukturiranje o kojem se u Microsoftu govori prilično je nejasno, pa samim time i sudbina Windows Phone platforme. Mnogi drugi proizvođači su praktički već odustali od ove platforme, a nije zabilježena ni veća zainteresiranost developera.

Ostaje još jedino vidjeti što će se dogoditi s tajanstvenim Surface telefonom, kojeg Microsoft navodno planira lansirati krajem ove ili počekom sljedeće godine.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT