Nokia možda ipak razmišlja o Androidu

Otprilike godinu dana je prošlo od lansiranja prvih Windows Phone uređaja od strane Nokije, a prodajni rezlutati koji su uslijedili nisu ispunili očekivanja. Uslijedile su mnoge kritike, pa čak i tužba od strane dijela dioničara, da bi ljetos predsjednik uprave Risto Siilasmaa čak dao do znanja da Nokia ima rezervni plan u slučaju da Windows Phone projekt ne uspije. Nakon toga su bespućima interneta počele kružiti glasine kako postoji mogućnost da Nokia u dogledno vrijeme ipak razmotri Android kao moguće rješenje problema u kojima se našla.

Nakon izvjesne stanke u distribuciji novih glasina, danas Gizmodo prenosi da je Nokia na LinkedInu raspisala natječaj za zapošljavanje developera čija je zadaća nadgledanje razvoja softverskih i hardverskih drivera za uređaje temeljene na Linuxu. Budući da je Android operativni sustav temeljen na Linuxu, moguće je da se radi o namjeri razvoja uređaja za upravo ovu platformu.

Naravno, sve ovo treba shvatiti kao tešku glasinu, no nikad se ne zna koji operativni sustav vreba iza ugla.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT