Qualcommov Snapdragon 835 će pokretati PC računala s Windowsima 10

windows10-qualcomm-snapdragon

Intel i AMD su godinama rivali na području procesora za stolna i prijenosna računala i zapravo se sve svodi upravo na te dvije tvrtke. Intel se okušao u proizvodnji procesora za smartfone i tablete (Atom), ali trenutno ih više nema u ponudi. Pa kad već Intel ne želi zarađivati na mobilnim platformama, tu je Qualcomm koji će proširiti posao na osobna računala.

Microsoft je na eventu WinHEC najavio suradnju s Qualcommom koja bi trebala uroditi plodom sljedeće godine kad će izaći prva računala s Windows 10 operativnim sustavom koje će pokretati novi procesor Snapdragon 835. On je u potpunosti kompatibilan s x86 Win32 aplikacijama, a također će bez problema raditi npr. MS Officeom, Adobe Photoshopom i igrama predviđenim za Windows 10. S obzirom na izvrsne performanse koje nude Snapdragon 820 i 821, ne sumnjamo u rezultate računala sa Snapdragonom 835. Uz njih je zajamčen bešuman rad te odlična autonomija baterije.

Kako to izgleda u praksi, pogledajte u priloženom videu gdje je korišten Snapdragon 820, što znači da i on podržava rad s desktop Windowsima.

 
 
Oglas
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT