Sony Xperia L – Recenzija

Sony još nije potrošio cijelu abecedu na imena svojih smartfona, no kako je krenulo, to bi se moglo dogoditi do kraja godine. Doprinos tome svakako daje i model s kojim smo se družili proteklih desetak dana, a nosi naziv Sony Xperia L. Radi je o još jednom uređaju donje srednje cjenovne kategorije, no dimenzijama, dizajnom i mogućnostima definitivno želi ući u klasu iznad. Opis uređaja i dojmove pročitajte u nastavku.

Osnovne karakteristike

Dimenzije: 128,7 x 65 x 9,7 mm

Masa: 137 grama

Zaslon: 4,3” TFT-LCD, 854 x 480, 228 ppi

SoC: Qualcomm Snapdragon MSM8230

CPU: 2x 1 GHz

GPU: Adreno 305

RAM: 1 GB

Interna memorija: 8 GB (dostupno 5,5 GB)

Utor za MicroSD memorijske kartice do 32 GB

SIM: Mini SIM

Povezivanje: WiFi 802.11 a/b/g/n, WiFi Hotspot, WiFi direct, NFC, DLNA

3G: HSPA+ 21/5,8 mbps

4G: –

OS: Android 4.1 Jelly Bean

Kamera: 8 MP/720p

Prednja kamera: VGA

FM Radio s RDS-om

Baterija: 1750 mAh

Prednosti

Dobar dizajn

Solidan hardver

Cijena

Nedostaci

TFT zaslon ima manje kutove vidljivosti

Ne snima 1080p video

Dizajn kućište i ergonomija

 

 

 

Sony Xperia L još je jedan uređaj s karakterističnom negativnom zakrivljenošću pozadine, tj. poklopca baterije, poznate još s modela Xperia Arc. Ovakav koncept kućišta uređaju daje određenu dozu elegancije i kako se čini, prihvaćen je od velikog broja kupaca. Isto tako, Sony Xperia L oblikom podsjeća na manji model Xperia E i zapravo izgleda kao njegova uvećana verzija.

Kućište je, kao i kod većine modela ovog cjenovnog ranga, izrađeno iz plastike. Općenito, ova plastika ne izgleda jeftino, a kromirani rub oko cijelog kućišta daje izvjesnu dozu elegancije. Poleđina je “gumirana” i sprečava klizanje iz ruku, ali je i sam osjećaj držanja u ruci zbog toga ugodniji. Prednji dio kućišta, odnosno onaj manji dio oko zaslona, izrađen je od nešto sjajnije plastike, ali ukupan izgled time nije narušen.

 

 

Usporedba s Xperijom Z: 

Sve fizičke tipke su smještene na desnom boku i nije ih problem napipati, a pritisak je ugodan i responzivan. Nakon što je okrugla tipka za uključivanje doživjela premijeru na modelu Xperia Z, postala je obavezan hardverski dio na mnogim novim Sonyjevim modelima pa tako i na ovom. Iznad nje se nalazi dvodijelna tipka za podešavanje glasnoće, a ispod fizička tipka za kameru.

Ukupan dojam kada uređaj leži u ruci je izvrstan, kućište djeluje čvrsto, a spomenuta zakrivljenost poklopca baterije doprinosi eleganciji i ugodnom rukovanju. Budući da je 4,3” zaslon na granici ugodne manipulacije jednom rukom, Xperiju L će cijeniti upravo oni koji veće zaslone smatraju nezgrapnima i nepotrebnima.

Stranice: 1 2 3


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT