Zaboravite iPhone 13. iPhone 14 sljedeće godine navodno dolazi bez zuba i grbe kamere

Sljedećeg tjedna, točnije 14. rujna, Apple će predstaviti novu generaciju iPhonea. S obzirom da ove godine na red dolazi broj 13, mnogi sugeriraju da će ga Apple preskočiti zbog praznovjernih kupaca. Ipak, ako pogledamo politiku kineskih proizvođača, mnogi su preskakali oznaku 4, budući da taj broj u njihovoj kulturi smatra nesretnim.

No ipak, prema većini pouzdanih izvora, nadolazeći iPhone će ipak nositi oznaku 13, bez obzira na praznovjerje, a onaj pod oznakom 14 dolazi sljedeće godine.

Ako je suditi prema dosadašnjim glasinama i procurjelim informacijama, iPhone 13 će se dizajnom minimalno razlikovati od iPhonea 12, koji je opet vrlo sličan iPhoneu 11, jer Apple tradicionalno radi minimalne promjene u dizajnu i jedan te isti drži po nekoliko generacija.

Tako slobodno možemo zaključiti da će novi iPhone donijeti novotarije ispod haube, ali i one softverske, dok će izvana ostati skoro isti kao iPhone 12, s minimalnom razlikom u vidu mrvicu manjeg zuba i nešto tanjeg modula kamere.

E sad, u međuvremenu su počele kolati glasine da bi nešto radikalnija promjena dizajna mogla nastupiti sljedeće godine, dakle kad na red stigne iPhone 14. Prema informacijama dostupnim na temelju skica, izrađeni su renderi kako bi iPhone 14 otprilike mogao izgledati.

Najveća novost odnosi se na konačni nestanak zuba, te umjesto njega ugradnja punch-hole rupice za kameru. Ovo ne znači nužno da će nestati Face ID, budući da postoji vjerojatnost kako će ova rupica služiti upravo za naprednu 3D kameru za prepoznavanje lica, dok bi selfie mogla biti ugrađena ispod zaslona.

Druga velika novost je nestanak grbe za kameru na poleđini, što je realno daleko teže izvedivo od vađenja zuba. Ukoliko se ove glasine pokažu točnima, sljedeće godine bismo mogli ugledati potpuno ravni iPhone, nešto kao monolit, a što je najvažnije, tako dugo iščekivanu promjenu dizajna i nestanak nesretnog zuba.

 
 
Oglas
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT