Zopo ZP720 – Recenzija

Zopo ZP720

64-bitna groznica je zahvatila velik broj proizvođača smartfona, bez obzira što Google još uvijek nije ponudio odgovarajuću verziju Androida koja bi ovakvim procesorima dala smisao. Među njima se našao i Zopo, proizvođač koji je na našem tržištu već neko vrijeme prisutan, a poznat je po solidnim uređajima i njihovim pristupačnim cijenama. Model ZP720, koji se ovih dana našao u našim rukama, dolazi u atraktivnom metalno-staklenom kućištu, s 5,3-inčnim zaslonom, spomenutom podrškom za 64-bitni rad i povezivanjem na LTE mreže. Kako se proveo na našem testu i kakve je dojmove na nas ostavio, pročitajte u nastavku.

GLAVNE KARAKTERISTIKE

Dimenzije
150.3 x 75.7 x 7.6mm

Masa
151 grama

Zaslon
5,3″ IPS LCD 1280 x 720, 277 ppi

SoC
MediaTek MT6732

CPU
4x Cortex-A53 na taktu 1,5 GHz

RAM
1 GB

Interna memorija
16 GB (dostupno 12)

Micro SD
Da

Povezivanje
WiFi, Direct, Hotspot, A-GPS, Bluetooth, IR, HotKnot, USB on-the-go

3G
HSPA+ 900/1900/2100MHz

4G
LTE 800/1800/2600MHz

OS
Android 4.4 KitKat

Kamera
13 MP/1080p

Prednja kamera
5 MP

Baterija
2330 mAh

Cijena

Ustupio

PREDNOSTI
NEDOSTACI

Dizajn i kvaliteta izrade
Baterija nije izmjenjiva

Performanse i fluidno sučelje
Video kamera ispod očekivanja

Podrška za LTE
Starija verzija Androida

Solidna kamera za fotografiranje

Mogućnosti povezivanja

Dizajn, kućište i zaslon

Da kineski proizvođači rado kopiraju, nije nikakva tajna niti se oni toga srame. Uostalom, ako ovu disciplinu toleriramo jednom Samsungu, zašto ne bismo i drugima? Tako Zopo ZP720 dolazi inspiriran Sonyjevom Xperijom Z3, jer donosi otprilike jednako oblikovani metalni okvir. Ipak, gornji i donji dio okvira predstavljaju zaseban dio i dolaze u drugoj boji. Debljina kućišta iznosi samo 7,6 milimetara što ovaj model svrstava u vrlo elegantne.

Za uređaj ovih dimenzija, masa od 151 grama predstavlja vrlo dobar rezultat, tako da djeluje lagano i izvrsno leži u ruci. Ostakljena pozadina je ugodna na dodir, ali ostavlja tragove prstiju i, naravno, pripazite da vam ne ispadne na pod.

Zbog ovakve konstrukcije kućišta, baterija je ostala neizmjenjiva, dakle fiksirana unutar kućišta kojeg se može otvoriti jedino u servisu. Tako se i utori za SIM i memorijske kartice nalaze na okviru, za čije će vam otvaranje biti potrebna igla koja je sadržana u prodajnom paketu. Jedan utor omogućuje korištenje micro SIM kartice, a drugi nano SIM ili microSD memorijske kartice. Problem ovdje može biti to što se u ovom konkretnom utoru nano SIM ne može koristiti istovremeno s memorijskom karticom, dakle ili jedno, ili drugo.

Fizičke tipke za uključivanje i podešavanje glasnoće nalaze se na desnom boku, a spomenuti SIM utori na lijevom. Na vrhu nalazimo 3,5-milimetarski audio utor i infracrveni port, dok se na dnu smjestio micro USB utor u društvu s mikrofonom. Za upravljanje sustavom, Zopo ZP720 koristi tri uobičajene kapacitivne tipke, a u ovom modelu je zanimljivo što dolaze s crvenim pozadinskim osvjetljenjem.

Središnja tipka svijetli malim crvenim krugom i uključena je svo vrijeme dok je aktivan zaslon, dok su druge dvije sa strana u obliku točke i uključuju se tek kad dotaknete jednu od njih ili središnju. Ova potonja može poslužiti i kao lampica za obavijesti, dakle zasvijetlit će kad primite poruku ili imate propušten poziv, a može imati i ulogu indikatora kad je baterija slaba i/ili kad se uređaj puni.

5,3-inčni zaslon dolazi izrađen u IPS LCD tehnologiji i već na prvi pogled možemo primijetiti dobar prikaz i kutove vidljivosti. Rezolucija mu iznosi 1280 x 720 točaka, što na ovoj dijagonali rezultira gustoćom od 277 ppi i to je za ovaj cjenovni razred sasvim u redu. Za zaštitu zaslona od grebanja koristi se folija koja već dolazi zalijepljena, a u prodajnom pakiranju nalazimo i dodatnu.

Stranice: 1 2 3


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT