ZTE Grand S Flex – Recenzija

Još jedan brand je stigao na hrvatsko tržište – kineski ZTE.  Istina, ZTE uređaje smo mogli pronaći i do sada, ali je ponuda bila skorma. Isto su se tako ZTE uređaji našli i u ponudi pojedinih operatera pod njihovim brandom i to uglavnom jednostavniji modeli. Od nedavno je tvrtka Asbis postala glavni distributer ZTE uređaja za hrvatsko tržište, a to znači da uskoro možemo očekivati puno širu ponudu nego do sada.

Prvi ZTE uređaj koji je stigao u našu redakciju je ZTE Grand S Flex. S njim smo se družili proteklih tjedan dana, a kako nas se dojmio, pročitajte u nastavku.

Osnovne karakteristike

Dimenzije: 143 x 80 x 7,9 mm

Masa: 130 grama

Zaslon: 5,0“ IPS LCD, 1280 x 720, 294 ppi

SoC: Qualcomm Snapdragon 400

CPU: 2x Krait 200 na taktu 1,2 GHz

GPU: Adreno 305

RAM: 1 GB

Interna memorija: 16 GB

Povezivanje: WiFi, micro USB, WiFi Direct, Bluetooth, GPS, 3G, LTE

OS: Android 4.1.2 Jelly Bean

Kamera: – 8 MP/1080p

Prednja kamera: 1 MP

Baterija: 2300 mAh

Prednosti

Dizajn i kvaliteta izrade

Odličan hardver

Vrlo dobra kamera

Nedostaci

Loše optimizirana nadogradnja sučelja

Nema utor za memorijske karice

Nema izmjenjivu bateriju

Dizajn, kućište i zaslon

Da se ne radi o „jeftinom Kinezu“ vidljivo je već na prvi pogled. Naime, ZTE je prilično velika kompanija koja ima znatan tržišni udio na istoku i posjeduje vlastite dizajnerske centre, zbog čega se ZTE Grand S Flex u startu odlikuje vlastitim identitetom. Skladno oblikovano kućište od kvalitetne plastike djeluje čvrsto, čemu vjerojatno doprinosi i jednodjelna konstrukcija, što je s druge strane uzrokovalo nedostupnost baterije krajnjem korisniku. Zaslon je malčice izdignut iznad osnovnog stražnjeg dijela kućišta što mu daje dodatnu dozu atraktivnosti, ali ipak posjeduje određeni obrub kao zaštitu, koji je vrlo dobro skriven.

 IMG_4976 IMG_4963 IMG_4965 IMG_4967 IMG_4968 IMG_4969 IMG_4970 IMG_4971 IMG_4972 IMG_4973 IMG_4974 IMG_4975 ZTE_Grand_S_Flex IMG_4960

Na desnom boku nalazimo tipku za uključivanje i utor za SIM karticu, a na lijevom dvodjelnu tipku za podešavanje glasnoće te microUSB utor. Na vrhu se smjestio 3.5mm audio utor, a na dnu mikrofon. Na donjem dijelu poleđine nalazimo vanjski zvučnik, a na gornjem kameru s bljeskalicom što je dizajenrski fino upakirano u podlogu kontrastne boje (u ovom slučaju crne na bijeloj).

5-inčni zaslon ima rezoluciju od 1280 x 720 točaka, a tošto mu na 5,0” dijagonali daje gustoću od prilično visokih 294 ppi. Izrađen je u IPS LCD tehnologiji, što znači da ima odlične kutove vidljivosti. Odaziv i preciznost su također na visokoj razini, a za vidljivost na dnevnom svjetlu možemo reći da je iznadprosječna.

Ispod zaslona imamo tri kapacitivne funkcijske tipke koje oslobađaju dragocjeni prostor na zaslonu, no izvedene su tako da im se osjetljivi dio svodi na crtice koje ih označavaju a to je opet utjecalo na smanjenu preciznost. Naravno, ovo neće biti problem nakon određenog vremena privikavanja, ali vas u početku može malo živcirati.

Stranice: 1 2 3


 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT