Android izbio na prvo mjesto u svijetu po web prometu, u Americi i Europi još uvijek dominiraju Windowsi

Prema podacima kojima raspolaže StatCounter, Android operativni sustav je u globalnom web prometu pretekao Windows. Tako je u ožujku njegov udio u iznosio 39,93%, dok je Windows operativni sustav zauzeo 37,91% udjela.

Udio iOS operativnog sustava u web prometu sada iznosi 13,09%, a macOS-a 5,17%. Linux broji 0,75%, dok je 2,85% prometa nepoznatog porijekla.

Za ovako velik udio Androida zaslužna su uglavnom azijska i afrička tržišta u razvoju, dok situacija u Americi i u Europi pokazuje da korisnici još uvijek većinom surfanju na računalima.

Tako u SAD Windows platforma vodi s 38,3% web prometa, slijedi ju iOS s 28,34%, a Android je trećem mjestu s 19,97% udjela. U Velikoj Britaniji Windowsi zauzimaju 41,48% prometa, iOS 26,22% a Android 18,8%.

U Hrvatskoj je prednost Windows platforme još veća, jer u ukupnom prometu još uvijek sudjeluje s vrlo visokih 59,28%, dok je Android na drugom mjestu s 28,68% prometa. iOS se u Hrvatskoj smjestio na treće mjesto sa 7,02% prometa.

Izvor

 
      
  • Neo

    Sviđa mi se kuda je krenio samsung sa dexom, mislim nije to nesto prvi put predstavljeno ali se nadam da bi mogla biti prekretnica u budućnosti te da će se vise manje kroz virijeme sve svesti na jedan operativni sustav, volio bih da to bude android no vidjet ćemo, ali svakako bi bilo lijepo da svak svoje “primarno” računalo nosi u džepu i da ako već ne bude jedan univerzalini OS da se bar omugući lakši rad između npr. Androida i iOsa

 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.  [ U redu ]