Android izbio na prvo mjesto u svijetu po web prometu, u Americi i Europi još uvijek dominiraju Windowsi

Prema podacima kojima raspolaže StatCounter, Android operativni sustav je u globalnom web prometu pretekao Windows. Tako je u ožujku njegov udio u iznosio 39,93%, dok je Windows operativni sustav zauzeo 37,91% udjela.

Udio iOS operativnog sustava u web prometu sada iznosi 13,09%, a macOS-a 5,17%. Linux broji 0,75%, dok je 2,85% prometa nepoznatog porijekla.

Za ovako velik udio Androida zaslužna su uglavnom azijska i afrička tržišta u razvoju, dok situacija u Americi i u Europi pokazuje da korisnici još uvijek većinom surfanju na računalima.

Tako u SAD Windows platforma vodi s 38,3% web prometa, slijedi ju iOS s 28,34%, a Android je trećem mjestu s 19,97% udjela. U Velikoj Britaniji Windowsi zauzimaju 41,48% prometa, iOS 26,22% a Android 18,8%.

U Hrvatskoj je prednost Windows platforme još veća, jer u ukupnom prometu još uvijek sudjeluje s vrlo visokih 59,28%, dok je Android na drugom mjestu s 28,68% prometa. iOS se u Hrvatskoj smjestio na treće mjesto sa 7,02% prometa.

Izvor

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]