Android u prosincu: Nougat na mizernih 0,7% uređaja, Froyo napokon nestao s liste

android-prosinac-2016

Google je objavio listu udjela svake pojedine verzije Androida u ukupnoj količini uređaja, a odnosi se na stanje u prosincu. Lista je ovoga puta posebna po tome što je s nje napokon nestao Froyo (Android 2.2), koji se na zadnjem mjestu dugo povlačio s 0,1% udjela.

Njegovo mjesto je zauzeo Gingerbread s 1% udjela, nakon kojega imamo ICS s 1,1% udjela u cijeloj platformi. Jelly Bean drži 11,6%, KitKat 22,6%, a Lollipop 33,4% udjela u ukupnom broju uređaja, što je najviše od svih verzija trenutno.

Android 6.0 Marshmallow zauzima 29,6%, a najnoviji Nougat tek 0,7%, iako je proizvođačima hardvera dostupan već mjesecima.

 
      
 • ante je car

  Znaci najstariji na lisi zauzima vise nego najnoviji na listi. Sramota

 • Toki

  Ovo nije nikakvo cudno niti sramota. Veci dio korisnika ne zanima update na novu verziju OS jer ako im sve dobro radi i ako su zadovoljni pa zašto bi riskirali. Tko zeli nadogradnje on kupi flagship, nexus ili pak jeftinije android one smartfone pa unutar 2-3 godine ih dobiva update. (Ili pak koristi custom romove za starije modele)

 • Jadranko Pavlotić

  Niš novo, standardna postava

 • Nikola Sokol

  Tak je teško shvatit da se prije puno više uređaja izdavalo.
  Od njih nemaju svi nadogradnje nit im treba.
  Imao sam Android tv box s 4.0. Ima Google play i ulazi u gornju statistiku.
  Nit je ikad dobio nadogradnju nit bude ju dobio.
  I čemu ? Gore je Kodi, radi kako treba

 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.  [ U redu ]