APK Pure trgovina zaražena malwareom. Izdana zakrpa

Popularna alternativna trgovina aplikacija APK Pure žrtva je zlonamjernog softvera, objavio je Kaspersky. Ruska tvrtka za kibernetičku sigurnost u objavi na blogu navela je da je APKPure bio zaražen malwareom kojeg su identificirali kao HEUR:Trojan-Dropper.AndroidOS.Triada.ap.

Slična je situacija kao i sa CamScanner aplikacijom, gdje je malware bio isporučen sa SDK-om za oglašavanje. Same aplikacije unutar APKPure trgovine nisu bile ugrožene, već sama aplikacija trgovine. Zlonamjerni softver može prikazivati oglase na zaključanom zaslonu, otvarati preglednik, pregledavati podatke o uređaju i skidati drugi zlonamjerni softver. Kaspersky je APKPure obavijestio o problemu 8. travnja, a u međuvremenu je izdana nova verzija trgovine 3.17.19 koja nema spomenuti zlonamjerni softver.

Ovisno o verziji Androida i verziji sigurnosne zakrpe, zaraženi uređaji će se lakše, odnosno teže riješiti malwarea i potencijalno drugog softvera koji je ovaj instalirao na uređaj. Naravno, ovisi i o koliko je uređaj zaražen. Ako primjetite oglase na početnom zaslonu ili slične indicije, vraćanje na tvorničke postavke prvi je korak koji možete učiniti.

Malware je otkriven na APK Pure verziji 3.17.18, što ne znači da i neke starije verzije nemaju ovaj sigurnosni problem, pa je svakako dobro, ako koristite ovu trgovinu, instalirati najnoviju verziju koja se može pronaći na službenim stranicama klikom OVDJE.

 
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT