Apple potiho priznao Bendgate? iPhone 6s se neće moći tako lako savinuti

iPhone 6s bend test

Da Apple nerado priznaje greške, svima je nama više-manje poznato. Još su friška sjećanja na Antennagate, kad je pok. Steve Jobs iz petnih žila pokušavao objasniti kako iPhone 4 zapravo ne gubi signal, već da je problem u crticama koje na zaslonu pokazuju njegovu jačinu, a vi ga između ostaloga krivo držite. Ipak, sljedeći model je stigao s potpuno redizajniranim rasporedom komponenti, gdje antena više nije dolazila u situaciju da joj aluminijski okvir kućišta blokira prijem signala.

Slično se dogodilo i prošle godine (afera Bendgate), kad je Apple lansirao iPhone 6 i iPhone 6 Plus. Za ovog potonjeg se ispostavilo kako konstrukcija kućišta nije idealno dizajnirana te je uređaj relativno lako savinuti. Na internetu se najprije bila pojavila snimka iPhonea 6 Plus koji se savio u džepu hlača izvjesnog korisnika, a nakon “iPhone bend test” videa Lewisa Hilsentegera (Unbox Therapy), tzv. Bendgate drama rapidno se proširila svijetom.

Tako smo ubrzo vidjeli u određenim testovima da se kućište iPhonea 6 savijalo pri pritisku mase od 80 funti (36,3 kg) , dok se iPhone 6 Plus savijao na 90 funti (40,8 kg). Usporedbe radi, LG G3 se savijao na 130 funti (58,96 kg), Note 4 na 150 (68 kg), a HTC One M8 na 70 funti (31,75 kg). No s obzirom kako je opterećenje na svim testovima bilo postavljeno na sredinu kućišta, a ne na dio kod tipki za podešavanje glasnoće, koji je najslabiji, jasno je kako se iPhone 6 Plus svijao i pod manjim opterećenjima.

Iako se Apple i tada pravdao da uređaj poput iPhonea nije namijenjen takvim ekstremnim uvjetima korištenja, nova generacija će ipak doći dosta ojačana, dapače. Naime, već spomenuti Lewis Hilsenteger došao je do kućišta budućeg iPhonea 6s i pokazao kako je ono sada izrađeno iz jače legure alumija (iz serije 7000) koje se koristi u avioindustriji i na svom YouTube kanalu Unbox Therapy pokazao kako je ono sada puno otpornije na savijanje nego što je to slučaj bio s lanjskim modelom, jer je u stanju izdržati osjetno veći pritisak. Za očekivati je da se ista legura primijeni i na modelu 6s Plus.

Uz nešto čvrću leguru, redizajnirano je i samo kućište te sada dolazi s ojačanjima posebno na mjestu gdje su rupe za tipke. Za sve one koje više zanima Bendgate afera i zašto se iPhone 6 Plus savija, pročitajte članak u kojem smo to detaljnije razjasnili još prošle godine.

Dakle, Apple je još jednom potiho priznao grešku i ispravio ono što je prethodniku bilo zamjereno, što je u svakom slučaju pohvalno i dokaz da sluša korisnike, iako to javno vjerojatno neće objaviti.

Video pogledajte u nastavku:

[responsive_youtube ChUsy8gWwvo]
 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT