Huawei predstavio novi Watch GT2 Pro, Watch Fit, slušalice FreeBuds Pro i FreeLace Pro

Huawei je danas predstavio nekoliko novih uređaja koji sa Huawei smartfonima čine vrlo interesantnu cjelinu. Dok će se laptopima s obzirom na iskustvo možda više baviti kolega Mislav, ovdje će pozornost biti usmjerena na novi Huawei Watch GT 2 Pro, Huawei Watch Fit i nove Huawei Free Buds Pro.

Premda su BT slušalice svima interesantne, mislim da je najveću pozornost privukao Watch GT 2 Pro. Doduše, pozornost privlači i kobasičasto ime koje je možda u skladu sa trendom. Nova verzija sata doista diže seriju na viši nivo s obzirom da je za izradu kućišta korišten titan, a zaslon štiti safirno staklo. Sat je svojim dimenzijama narastao u odnosu na GT 2 pa mu je promjer 46.7 mm. Najveća novost pored nekih softverskih mogućnosti je dodavanje bežičnog punjenja koje u 5 minuta može napuniti bateriju za dodatnih 10 sati rada sata, a podržava i reverzibilno bežično punjenje. Pro verzija kao i GT 2 podržava pozive putem BT veze, a tu su i naprednije mogućnosti softvera poput preciznijeg praćenja otkucaja srca (HUAWEI TruSeen 4.0+), određivanja koncentracije kisika u krvi (SpO2), prebacivanje pozadinskih fotografija putem NFC-a, navigator temeljen na praćenju GPS lokacije kao i obavijest o naglim promjenama vremena pomoću barometra.

Dok automatsko praćenje treninga i dalje ne podržava primjerice biciklizam, već samo trčanje, hodanje i neke sprave, Huawei je mapirao 170 različitih sportova koje sat može pratiti za vrijeme bavljenja jednim od njih. Dodatno je posvećena pažnja skijanju, bordanju i golfu koji ima čak i mogućnost učenja pokreta.

Novi sat donosi i nekoliko novih lica, a zanimljivo je da će se njime moći pratiti mjesečeve faze kao i položaj zvijezda. Naravno, pored svih opcija, jedna od najjačih strana ovog sata je gotovo dvotjedno trajanje baterije.  S obzirom na dodatak novih materijala kućišta i novog softvera cijena je nešto narasla u odnosu na GT2, pa će GT 2 Pro u Sport izvedbi će koštati 329€, dok će Classic sa kožnim remenom koštati 349€.

Pogledajte kratak hands-on video sata.

Info: Huawei Watch GT2 Pro

 

Huawei je odlučio, po uzoru na Oppo, Apple i druge, predstaviti sat kvadratastog izgleda dimenzija 46 × 30 × 10.7 mm, prvenstveno namijenjen mlađoj generaciji i sportašima amaterima. Sat ima 1.6 inčni zaslon HD rezolucije (280 x 456, 326 ppi). Sat ima gotovo iste mogućnosti kao i Huawei Watch GT 2, od mjerenja otkucaja srca, preko mjerenja zasićenja krvi kisikom, praćenja sna i ostalih korisnih opcija poput alarma, upravljanja glazbom, no nema barometar (time i altimetar) i digitalni kompas. Međutim, u svega 21 gram težine stala je baterija koja će sat održati na životu maksimalno do 10 dana, a tu je još i GPS te vodootpornost do 50 m dubine.

Sat je zanimljiv jer osim što omogućava profesionalno praćenje parametara za 11 popularnih sportova, daje i animirane upute za odrađivanje do 12 treninga. Huawei Watch Fit sat ćebiti dostupan u rozoj, mint zelenoj, narančastoj i sivoj boji po cijeni od 129€.

Huawei je predstavio i nove BT slušalice, Huawei FreeBuds Pro i FreeLace Pro koje donose aktivno poništavanje buke i predstavljaju prave True Wireless Stereo slušalice. Zahvaljujući novom hardveru i softveru koji automatski prilagođava način rada slušalica ovisno o pozadinskoj buci. FreeBuds i FreeLace imaju mogućnost aktivnog utišavanja buke do 40 dB za što su odgovorna dva mikrofona (tri kod FreeBuds) ugrađena u slušalice ali i jaki zvučnici koji uspijevaju ukloniti buku bez gubitka kvalitete zvuka.

I jedne i druge slušaice se mogu puniti putem USBc utora, a svega 5 minuta punjenja im omogućava i do 5 sati slušanja glazbe. FreeBuds mogu ostvariti maksimalnih 4.5 sati slušanja glazbe dok će FreeLace Pro izdržati i više of 16 sati na jednom punjenju.

Cijena FreeBuds Pro leti do 199€, dok je cijena FreeLace Pro niža ali i dalje visokih 119€.

Info: FreeBuds Pro i FreeLace Pro

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT